‘Twilight’-reboot wordt animatieserie

Vorig jaar kwamen we te weten dat er een serie zou komen die gebaseerd is op de films van de Twilight-serie. Ondertussen is er meer nieuws bekend over die reeks en weten we dat het zal gaan om een animatiereeks. Het is voorlopig nog niet geweten of het zal gaan om een remake van de films, of een volledig nieuw verhaal zal vertellen.

We weten nu al bijna een jaar dat Lionsgate werkt aan een nieuwe reeks rond Twilight, maar nu komt er opvallend nieuws. Vicepresident van Lionsgate Michael Burns heeft namelijk laten weten dat de Twilight-serie een animatiereeks wordt.

Twilight-serie

Burns gaf tijdens een Q&A iets meer info over de Twilight-serie en een nieuwe reeks gebaseerd op de John Wick-filmserie. Daarbij deelde hij kort mee dat de Twilight-serie een animatiereeks zal worden. Volgens bronnen van Deadline was dit altijd al het plan voor de serie. In april 2023 deelde The Hollywood Reporter dat Sinaed Daly, die eerder al verantwoordelijk was voor onder andere Tell Me Lies en The Walking Dead: World Beyond, verantwoordelijk zou zijn voor het script van de reeks. Hierover is geen nieuwe update gegeven. Ook de inhoud van de reeks blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

De originele films van Twilight dateren ondertussen al van meer dan tien jaar geleden. De eerste film, Twilight, verscheen in november 2008. New Moon, de tweede film in de reeks, kwam een jaar later uit in november 2009. De derde film Eclipse verscheen in juni 2010. Het vierde en laatste boek uit de reeks werd verfilmd in twee delen. Breaking Dawn – Part 1 verscheen in november 2011 en Breaking Dawn – Part 2 verscheen in november 2012.

Er is voorlopig nog geen releasedatum bekend voor de reeks over Twilight.

Meer
Lees meer...