‘Twilight’ krijgt nieuwe televisiereeks

Twilight komt terug! Deze keer zal het niet gaan om een nieuwe film, maar wel om een televisieserie. Het is nog niet geweten of het zal gaan om een remake van de films, of een volledig nieuw verhaal zal vertellen.

Fans van Twilight hebben opnieuw iets om naar uit te kijken, want er wordt gewerkt aan een televisiereeks gebaseerd op de boekenreeks van Stephenie Meyer. De reeks zal gemaakt worden door Lionsgate Television.

Twilight-serie

The Hollywood Reporter heeft via bronnen vernomen dat Lionsgate Television werkt aan een nieuwe televisieserie rond Twilight. Sinaed Daly, die eerder al verantwoordelijk was voor onder andere Tell Me Lies en The Walking Dead: World Beyond, zou aangesteld zijn om het script voor de reeks te schrijven. Op dit moment zit zij nog in de onderhandelingsfase met Lionsgate Television over de precieze inhoud van de reeks. Daardoor is het dus nog niet duidelijk of het een remake wordt van de films of een spin-off.

Volgens de bronnen van The Hollywood Reporter zal auteur Stephenie Meyer ook betrokken zijn bij het project. Het is nog niet geweten wanneer de opnames voor de reeks zullen beginnen dus het is nog niet mogelijk om een releasedatum te voorspellen.

De originele films van Twilight dateren ondertussen al van meer dan tien jaar geleden. De eerste film, Twilight, verscheen in November 2008. New Moon, de tweede film in de reeks, kwam een jaar later uit in November 2009. De derde film Eclipse verscheen in juni 2010. Het vierde en laatste boek uit de reeks werd verfilmd in twee delen. Breaking Dawn – Part 1 verscheen in november 2011 en Breaking Dawn – Part 2 verscheen in november 2012.

Meer
Lees meer...