Twitter down: Wereldwijde storingen bij app en website

Je hebt het misschien al gemerkt. Er zijn wereldwijd problemen bij Twitter. Op DownDetector is te zien dat de eerste meldingen verschenen rond 14 uur Belgische tijd. Voorlopig is nog niet duidelijk wat het probleem is.

Wie vandaag een tweet wilde sturen over hoe warm het is, heeft het waarschijnlijk al gemerkt. Twitter is down. Zowel de app als de desktopversie ondervinden problemen, waarbij sommige gebruikers de boodschap te zien krijgen dat “Twitter over z’n capaciteit zit”.

Twitter down

Het goede nieuws is dus dat er geen problemen zijn met je internet of dat je account geblokkeerd is. Het slechte nieuws is dat het niet duidelijk is wat het probleem precies is en of het snel opgelost zal kunnen worden. De problemen doen zich wereldwijd voor en begonnen rond 13.50 uur Belgische tijd.

In de reacties op DownDetector (want ja, erover tweeten gaat momenteel niet) grappen heel wat mensen dat Elon Musk hier mogelijk voor iets tussen zit. Enkele dagen geleden besloot Musk namelijk om de deal met Twitter, waarbij hij de app zou kopen voor 44 miljard dollar (eveneens 44 miljard euro), op te blazen.

Meer
Lees meer...