‘Undercover’-acteur Frank Lammers slaat op de vlucht in YouTube-serie ‘Het Jachtseizoen’

Acteur Frank Lammers is momenteel iedere week te zien in het derde seizoen van de ontzettend populaire reeks Undercover. In die serie speelt de Nederlander de rol van crimineel Ferry Bouman, een absolute fan favorite. maar ook daarnaast waagde de acteur zich aan een criminele ontsnapping. Bouman deed namelijk mee in de Nederlandse Youtube-serie Het Jachtseizoen, waarin hij vier uur lang uit handen moest proberen blijven van StukTV.

In Het Jachtseizoen moeten bekende Nederlanders (of BN’ers) proberen om vier uur lang van de radar te verdwijnen. Dat moeten ze doen zonder gsm, zonder geld en met maximum twee op voorhand geregelde lifts. De drie presentatoren krijgen wel om de twintig minuten een gps-locatie van de voortvluchtige doorgestuurd. In de nieuwste aflevering is het dus aan acteur Frank Lammers om zijn Ferry Bouman boven te halen en vier uur lang op de vlucht te slaan.

Hulp van de marine

Ontsnappen uit een cel, vluchten en van de radar proberen verdwijnen: het concept van Het Jachtseizoen van StukTV lijkt verdacht veel op dat van het tv-programma Klopjacht. Toch verschilt het, want in het programma op YouTube moeten de voortvluchtigen slechts voor vier uur verdwijnen, en niet voor een aantal weken. De speurders zijn ook geen professionele agenten, maar gewoon drie presentatoren van StukTV: Thomas van der Vlugt, Stefan Jurriëns en Giel de Winter.

In de vierde aflevering van het zesde seizoen maakte acteur Frank Lammers dus zijn opwachting. Zijn vlucht begon vanuit de penitentiaire inrichting van Almere, ten oosten van Amsterdam. Net na zijn ontsnapping stond meteen een vluchtauto klaar, die de acteur met zijn toegestane telefoontje regelde. Wat hij niet wist, is dat zijn contactpersoon op zijn beurt ook heel wat had geregeld om de vlucht van Lammers tot een goed einde te brengen. En als je weet dat die ene contactpersoon een marinier bleek te zijn met heel wat contacten binnen het leger en Defensie, dan weet je ook hoe goed de ontsnapping geregeld was … tot groot ongenoegen van de mannen van StukTV.

Bekijk de aflevering van Het Jachtseizoen met Frank Lammers hieronder:

Meer
Lees meer...