Universal gaat musical-film maken met Dracula en Frankenstein in de hoofdrol

Universal gaat monster-musical maken
Isopix

Opvallend nieuws in de wereld van Universal. Het bedrijf gaat een musical-film maken rond zijn bekendste monsters. De film zal The Monster Mash heten, naar een gelijknamige Amerikaanse hit uit het jaar 1962, en onder andere Frankenstein, Dracula en The Wolfman zullen erin te zien zijn.

Ondertussen is het al weer een hele tijd geleden dat we nieuwe films of verhalen rond Frankenstein en co zagen verschijnen. Daar wil Universal nu iets aan doen, in de vorm van een musical-film. De film zou gebaseerd zijn op een gelijknamige Amerikaanse hit van Bobby Pickett uit 1962.

Geen onrealistische zet

Monsters en musical. Op het eerste zicht klinkt het raar, maar het is minder ongewoon dan je zou denken. Ondanks de flop die Cats was, zijn musicalfilms nog steeds booming business. Zo maakte Universal eerder al het warm onthaalde Les Misérables en zijn ook jukeboxmusicals zoals Mamma Mia een gigantische hit. Monster Mash zal daarnaast ook niet de eerste horrormusical ooit gemaakt zijn. Die eer is weggelegd voor The Rocky Horror Show, een musicalfilm uit 1975 over een gekke wetenschapper met de naam Dr. Frank N. Furter.

Om de film tot een goed einde te brengen, heeft Universal videoclip-regisseur Matt Stawski aangenomen. Stawski maakte onder andere de videoclips voor Hey, Soul Sister van de groep Train en Fuck You van Cee-Lo Green, waarvoor hij een Grammy-nominatie kreeg.

Amerikaanse klassieker

Het lied Monster Mash waar de film op gebaseerd is, was een grote hit in Amerika. Het lied kwam in 1962 uit, en klom naar nummer één net voor Halloween. Sindsdien komt het in die tijd van het jaar vaak terug bij Amerikaanse families. De combinatie van deze hit en alle monsters waar Universal de rechten van heeft, zou moeten resulteren in een succes. Wij zijn alvast benieuwd of het gaat werken.

Gesponsorde artikelen