Zo gaat het nog met de corgi’s en de pony van Queen Elizabeth

Iets meer dan een maand geleden overleed de Britse Queen Elizabeth II. Tijdens haar hele leven was de Queen een grote dierenliefhebber, waardoor ze op het moment van haar overlijden twee corgi’s, Muick en Sandy en een pony, Emma, naliet. Nu hebben we een update gekregen over hoe het met de drie dieren gaat.

Na het overlijden van Queen Elizabeth stelden velen zich de vraag wat er met haar trouwe corgi’s zou gebeuren. Enkele weken na haar dood kwam het verlossende antwoord. De twee honden zouden opgevangen worden door Prince Andrew, de zoon van de Queen en zijn ex Sarah Ferguson. Die laatste heeft nu een update gegeven over de dieren.

Corgi’s Muick en Sandy

In een interview met The Telegraph heeft Sarah Ferguson laten weten dat ze het een grote eer vindt dat ze de corgi’s mag opvangen. Ze omschrijft Muick en Sandy in het interview als “national treasures” en laat ook weten dat ze goed opgevoed waren. De corgi’s wonen nu in de Royal Lodge op het landgoed van Windsor, waar Prince Andrew en Sarah Ferguson nog steeds samen wonen ook al zijn ze gescheiden.

Prince Andrew en Sarah Ferguson hebben al vijf honden en die kunnen zich goed aanpassen aan hun nieuwe gezelschap. “Ze zijn goed in balans”, vertelt Ferguson die ook laat weten dat er nu meer leven in huis in. “Het tapijt beweegt nu al sneller als ik beweeg, maar ik ben er al aan gewend.”

Pony Emma

Ook over pony Emma kwamen we meer te weten. De pony verblijft nog steeds in de koninklijke stallen in Windsor, waar ze ook afscheid nam van de Queen. Het officiële account van de Royal Family heeft een nieuwe foto van de pony gedeeld. Daarbij liet het weten dat de Queen de afgelopen 15 jaar geregeld een ritje maakte met Emma op het domein.

In een tweede tweet deelde de koninklijke familie ook een update over Emma. “Emma maakte een eerbetoon aan de Queen toen de begrafenisstoet langs de Koninklijke Stallen passeerde op 19 september. Ze zal nog steeds met veel liefde verzorgd worden in de Koninklijke Stallen in Windsor, waar ze verzorgd zal worden door een klein, toegewijd team.

Meer
Lees meer...