Left Right
scrollTop top

Usain Bolt verwelkomt tweeling met bijzondere namen


Usain Bolt
© Hahn Lionel / Abacapress (via Isopix)

De Jamaicaanse hardloper Usain Bolt heeft de geboorte van zijn zoontjes aangekondigd. Het gaat om twee jongetjes die bijzondere namen kregen. Bolt had al een dochtertje Olympia Lightning (Bolt) samen met zijn vriendin Kasi Bennett.

Met een familiefoto op Instagram maakt de voormalige sprinter Usain Bolt de geboorte van zijn tweelingzoontjes bekend. Het koppel wist de zwangerschap en de geboorte van de tweeling volledig geheim te houden. Het is dan ook niet geweten wanneer de twee zoontjes precies geboren zijn.

Saint Leo en Thunder

De tweeling kreeg de namen Saint Leo en Thunder. Saint Leo is de tweede naam van Usain Bolt. Maar vooral Thunder is opvallend. Het zoontje van Usain Bolt heet zo dus Thunder Bolt, wat letterlijk vertaalt naar ‘donderslag’. Thunderbolt is daarnaast ook een van de bijnamen die Bolt zelf kreeg als sprinter.

Usain Bolt en Kasi Bennett hadden al een dochtertje Olympia Lightning Bolt. Zij werd geboren in mei 2020. Lightning Bolt vertaalt dan weer naar ‘bliksemschicht’ en is een andere bijnaam van Usain Bolt.

Bekijk hier de post op Instagram:

Usain Bolt

De Jamaicaan Usain Bolt wordt nog steeds gezien als de beste sprinter in de geschiedenis. Hij haalde tijdens z’n carrière maar liefst acht gouden medailles op de Olympische Spelen, waarbij hij op drie opeenvolgende Spelen (2008, 2012 en 2016) goud pakte op zowel de 100 meter als de 200 meter sprint. Bolt is ook nog steeds wereldrecordhouder op de 100 meter, 200 meter en 4×100 meter.

In 2017 zette Bolt een punt achter zijn carrière in de atletiek. Nadien heeft hij ook een tijdje gevoetbald, maar daarin is hij nooit verder gegaan dan enkele vriendschappelijke wedstrijden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…