Vader van overleden dj Avicii bedankt fans voor “elk hartverwarmende eerbetoon”

De overleden dj Avicii zijn vader, Klas Bergling, heeft in een speech fans bedankt voor “elk geweldig eerbetoon aan Tim en zijn muziek”. Dat deed hij op een awardshow in Zweden.

De vader van de Zweedse dj Avicii, die pas overleden is, heeft zich voor het eerst in het openbaar vertoond sinds de dood van zijn zoon. Avicii was in feite al jaren doodziek door alcoholverslaving en pillen.

Hij kwam een award voor hem in ontvangst nemen op de Zweedse awardshow Rockbjörnen. Avicii, wiens echte naam Tim Bergling is, werd op 20 april dood aangetroffen op zijn hotelkamer in Oman. Zes dagen na zijn dood heeft de familie van Avicii een statement uitgebracht: “Hij worstelde met gedachten over betekenis, leven, geluk. Hij kon niet meer verder. Hij wou vrede vinden.”

(Check hier populaire covers en eerbetonen van Avicii.)

“Hartverwarmende eerbetonen”

Op Rockbjörnen werd de Avicii-song Without You tot ‘Lied van het Jaar’ gestemd door de fans. “Ik ben blij dat ik vanavond de kans heb om dank u te zeggen voor deze geweldige award die jullie aan Tim en Sandro (Cavazza, de medewerker van Avicii, red.) hebben uitgereikt. Ik wil iedereen bedanken die op Without You gestemd heeft, een geweldig lied.”

“Harten verwarmd”

“Maar ik wil jullie nog het meest bedanken voor elk geweldig eerbetoon dat jullie gegeven hebben aan Tim en zijn muziek. Van fans tot kerken tot scholen tot festivals. Het is bijna onbegrijpelijk en het heeft onze harten verwarmd, de hele familie, tijdens deze moeilijke periode. Dank jullie allemaal.”

Eerder liet de familie van Avicii in een emotionele brief al weten dat hij “rust” wou.

Nieuwe single

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat er nog een laatste Avicii-single uitkomt in samenwerking met Coldplay-zanger Chris Martin. De release zou voor binnenkort zijn.

Onlangs raakte ook nog bekend dat Avicii na 3 jaar net een nieuw album klaar had.

Meer
Lees meer...