Verenigd Koninkrijk gaat opnieuw in harde lockdown

Het Verenigd Koninkrijk gaat opnieuw in een strikte lockdown. Dat heeft Brits premier Boris Johnson aangekondigd in een persconferentie. Eerder vandaag kondigde Schotland al een harde lockdown aan en nu volgt dus ook de rest van het land.

Brits premier Boris Johnson sprak de Britten vandaag toe met slecht nieuws. Het land gaat, net zoals in maart 2020, opnieuw in een strenge lockdown. Daarbij worden mensen aanbevolen om thuis te blijven en mogen ze hun woning enkel verlaten voor essentiële zaken.

“Moeilijkste weken tot nog toe”

Boris Johnson kondigde de “moeilijkste weken tot nog toe” aan. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal het land opnieuw in een strikte lockdown gaan. Die houdt in dat mensen hun woning enkel mogen verlaten voor essentiële zaken, zoals een bezoek aan de dokter of aan de supermarkt.

Daarnaast zullen ook de scholen gesloten blijven. Enkel de kinderen van zorgverleners kunnen er nog terecht voor opvang. Telewerk wordt ook opnieuw de norm.

Besmettelijke coronavariant

Er waren al een tijdje strengere maatregelen in het zuiden van het land, waar de nieuwe, besmettelijkere coronavariant opdook, maar nu worden de maatregelen dus doorgetrokken naar de rest van het land. Door de nieuwe variant ziet Groot-Brittannië de coronacijfers nu al een tijdje sterk toenemen.

Daardoor greep Schotland eerder vandaag al in. Daar zal de lockdown om middernacht van start gaan.

Meer
Lees meer...