Verfilming horrorgame ‘Five Nights at Freddy’s’ vindt nieuwe regisseur en zal volgend jaar verschijnen

Er wordt nu al meer dan 7 jaar gesproken over de verfilming van de videogame Five Nights at Freddy’s. Maar nu is er een regisseur gevonden en kan de film echt gemaakt worden. Emma Tammi zal de regie voor haar rekening nemen en de opnames zullen in februari 2023 van start gaan.

De videogame Five Nights at Freddy’s verscheen in 2014 en wie het ooit gespeeld heeft, herinnert zich ongetwijfeld nog de vele jump scares. Die zijn uiteraard perfect om een horrorfilm van te maken. En die komt er nu ook echt.

Five Nights at Freddy’s

Het eerste spel van de Five Nights at Freddy’s-reeks verscheen in 2014. In principe is de opzet van het spel heel simpel: overleef vijf nachten in het restaurant Freddy Fazbear’s Pizza. Maar daar word je bejaagd door mascotte Freddy en zijn vriendjes. Die zien er allemaal niet heel vriendelijk uit en hebben de neiging om heel onverwacht in het donker te verschijnen.

Na de originele versie verschenen er nog zes vervolg-games op het originele spel en verschillende spin-offs. Er verscheen ook al een reeks boeken gebaseerd op het verhaal uit het spel. Al sinds 2015 wordt er gewerkt aan een verfilming. Warner Bros. Pictures verwierf in april 2015 de filmrechten voor Five Nights at Freddy’s. Gil Kenan (Monster House, Poltergeist) zou de regie van die film voor z’n rekening nemen. Maar in 2017 kwam het nieuws dat er problemen waren en dat ze opnieuw vanaf nul moesten beginnen. Later datzelfde jaar werden de rechten overgekocht door Blumhouse Productions en werd er een nieuwe regisseur aangesteld. Het ging toen om Chris Columbus, die eerder al verantwoordelijk was voor de regie van de eerste twee Harry Potter-films en Home Alone.

Na een lange stilte over de film volgde in 2020 het nieuws dat er toch nog steeds aan de film gewerkt werd, maar in 2021 stapte Columbus uit het project en zat Five Nights at Freddy’s dus opnieuw zonder regisseur.

Emma Hammi

Maar nu zal de film dus echt in productie kunnen gaan. Emma Hammi werd aangesteld als nieuwe regisseur. Zij was eerder al verantwoordelijk voor The Wind en Into the Dark. De animaties voor de film zullen gemaakt worden door Jim Henson’s Creature Shop, die recent ook meewerkten aan de stop-motion remake van Pinocchio van Guillermo del Toro.

In februari 2023, bijna acht jaar nadat de eerste plannen ontstonden, zouden de opnames van Five Nights at Freddy’s eindelijk van start gaan. De film zou nog in 2023 verschijnen.

Meer
Lees meer...