Netflix lost releasedatum en eerste beelden van stop-motionfilm ‘Pinocchio’

De eindejaarsfeesten zijn nog maar net gedaan en we kijken alweer uit naar de nieuwe. In december 2022 komt namelijk een nieuwe versie van Pinocchio (of Pinokkio) uit op Netflix. Deze keer is het een stop-motionversie door regisseur Guillermo del Toro, die eerder ook al Nightmare Alley en The Shape of Water regisseerde.

Iedereen kent het verhaal van Pinokkio en zijn ‘baasje’ Gepetto. Of je zag de tekenfilmversie uit 1940, of je hebt al eens naar de Studio 100-musical over hem gekeken. Toch is het al een poosje geleden dat er nog eens een nieuwe versie van het verhaal kwam, maar daar komt nu verandering in. In december 2022 komt regisseur Guillermo del Toro samen met coregisseur Mark Gustafson met een nieuwe versie van het verhaal. Deze keer zal dat Pinokkio in stop-motion zijn.

Stop-motion

De komst van het project was al langer bekend, maar vandaag deelde Netflix ook de eerste beelden en een (ruime) releasedatum. De film zal uitkomen in december, maar een precieze dag is nog niet bekend. In de eerste beelden kunnen we wel al een glimp opvangen van Sebastian J. Cricket, die in het hart van Pinokkio woont. Als een echte verteller schetst hij het verhaal. “Het is een verhaal waarvan je denkt dat je het kent, maar je kent het niet. Toch niet helemaal”, klinkt het.

Bij een stop-motionfilm hoort natuurlijk ook een stemmencast en die is niet van de minste. Naast Gregory Mann en David Bradley als Pinokkio en Gepetto, horen we ook Ewan McGregor (Star Wars) als Sebastian Cricket en Cate Blanchett (Thor: Ragnarok, Don’t Look Up) als Sprezzatura. Ook Tilda Swinton (Narnia, The French Dispatch), Christopher Waltz (Django Unchained, Inglorious Bastards), Finn Wolfhard (Stranger Things, Ghostbusters), John Turturro (The Batman), Burn Gorman en Ron Perlman behoren tot de cast.

Bekijk de eerste teaser hier:

Ondertussen iets anders bekijken op Netflix? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...