Verzoek K-popgroep FIFTY FIFTY om agentschap te verlaten afgewezen door rechter

De rechtbank van Seoul heeft het verzoek van de K-popgroep FIFTY FIFTY om hun agentschap met onmiddellijke ingang te verlaten, afgewezen. De vierkoppige meidengroep diende op 19 juni 2023 een verzoek in om hun contract met het agentschap ATTRAKT te ontbinden omdat het agentschap z’n verplichtingen niet zou nakomen. Maar daar volgt de rechter hen dus niet in.

De eerste zitting in de zaak rond FIFTY FIFTY is afgelopen in het voordeel van het agentschap ATTRAKT. De leden van FIFTY FIFTY wilden via de rechtbank hun contract bij het agentschap ontbinden, maar volgens de rechter hebben ze daar onvoldoende redenen voor.

FIFTY FIFTY

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen door te breken in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari van dit jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version, de versnelde en volledig Engelse versie van het nummer, is tot op de dag van vandaag nog steeds in de achtergrond van heel wat video’s op de app te horen. Het succes van het nummer bombardeerde FIFTY FIFTY op slag naar de top van verschillende hitlijsten in binnen- en buitenland en zorgde er ook voor dat de groep terechtkwam op de soundtrack van de film Barbie.

Rechtszaak

Maar hoewel dit als een sprookje leest, gaat het er achter de schermen minder feeëriek aan toe. Zo liet het agentschap ATTRAKT als eerste weten dat de leden van FIFTY FIFTY benaderd zouden zijn geweest door een derde partij. Die zou geprobeerd hebben om hen weg te lokken bij hun huidige agentschap.

Later volgde dan een statement van de leden van de groep zelf. Zij lieten weten dat zij ATTRAKT voor de rechter sleepten. Ze deden dat omdat ATTRAKT de voorwaarden uit hun contract geschonden zou hebben. Het zou daarbij gaan om het laten doorgaan van afspraken terwijl een van de leden in een slechte gezondheid verkeerde. Daarnaast spraken de leden ook over een gebrek aan transparantie over hun financiën.

Vorige maand zaten de leden van FIFTY FIFTY aan tafel met ATTRAKT om te proberen om tot een schikking te komen. Daarbij kwam er geen akkoord waardoor het nu aan de rechter was om te oordelen of de vier het agentschap mochten verlaten. De rechtbank sloot zich daarbij aan bij het agentschap en wees de vraag van FIFTY FIFTY af. Daardoor moeten de vier leden van de groep voorlopig dus bij het agentschap blijven. Dit betekent echter nog niet het einde van de zaak. Jeon Hong-joon, de CEO van ATTRAKT liet in een statement aan Yonhap namelijk al weten dat hij nu Ahn Sung-il, van het agentschap The Givers zal aanklagen omdat die de groep zou hebben weggelokt. Ahn is een voormalige producer van ATTRAKT en was betrokken bij Cupid.

Meer
Lees meer...