FIFTY FIFTY lost nieuwe versie van virale hit ‘Cupid’ met Sabrina Carpenter

De K-popgroep FIFTY FIFTY heeft een wereldhit te pakken met hun single Cupid. Het nummer werd vooral opgepikt op TikTok waar het zowel gebruikt wordt voor dansjes als in de achtergrond van duizenden video’s. Cupid scoort ook in de wereldwijde hitlijsten en nu heeft het nummer een nieuwe versie met Sabrina Carpenter. Al zijn de fans er niet helemaal blij mee.

FIFTY FIFTY heeft een nieuwe versie van hun hit Cupid uitgebracht. Voor deze nieuwe versie werkten ze samen met de Amerikaanse zangeres Sabrina Carpenter.

Cupid

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen te scoren in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari van dit jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version, de versnelde en volledig Engelse versie van het nummer, is tot op de dag van vandaag nog steeds in de achtergrond van heel wat video’s op de app te horen. Het succes van het nummer bombardeerde FIFTY FIFTY op slag naar de top van verschillende hitlijsten in binnen- en buitenland en zorgde er ook voor dat de groep terechtkwam op de soundtrack van de film Barbie.

Cupid feat. Sabrina Carpenter

Eerder deze week werd de samenwerking met Sabrina Carpenter aangekondigd via sociale media. Daarbij verscheen er geen foto van de leden van FIFTY FIFTY met Sabrina Carpenter. Het ging simpelweg om de originele cover van de single met Cupido in het midden, maar dan met een groen-blauwe achtergrond.

Meteen lieten de fans van FIFTY FIFTY hun ongenoegen blijken. De timing is namelijk heel bizar. De vier leden van FIFTY FIFTY zitten namelijk midden in een rechtszaak tegen hun agentschap ATTRAKT. Vandaag vond enkele dagen geleden een zitting plaats waarbij de twee partijen moesten proberen om tot een akkoord te komen. Dat lukte niet, waardoor de zaak nu doorverwezen wordt naar de rechtbank. Volgens fans weten de leden van FIFTY FIFTY waarschijnlijk niet eens dat er een nieuwe versie van het nummer gemaakt werd aangezien er enkel zanglijnen van Sabrina Carpenter aan werden toegevoegd. Er is ook geen nieuwe videoclip voor het nummer.

Beluister hier Cupid (Twin Ver.) feat. Sabrina Carpenter:

Rechtszaak

Keena, Saena, Sio en Aran van FIFTY FIFTY klagen ATTRAKT aan omdat het agentschap de voorwaarden uit hun contract geschonden zou hebben. Het zou daarbij gaan om het laten doorgaan van afspraken terwijl een van de leden in een slechte gezondheid verkeerde. Daarnaast spreken de leden ook over een gebrek aan transparantie over hun financiën.

ATTRAKT, op zijn beurt, meent dat de leden benaderd werden door een ander agentschap en daarom plots met beschuldigingen komen. Het zou daarbij gaan om Warner Music Korea dat de leden een nieuw contract zou hebben aangeboden. Maar het contract met ATTRAKT moet eerst ontbonden worden voor ze zich kunnen aansluiten bij een nieuw agentschap.

De zaak zal nu dus beslecht worden in de rechtbank omdat er geen akkoord gevonden kon worden tussen beide partijen.

Meer
Lees meer...