‘Barbie’: Deze artiesten (én acteurs) zijn te horen in de soundtrack

Op woensdag 19 juli 2023 verschijnt de film Barbie in de zalen. We weten al dat Dua Lipa een van de nummers voor de soundtrack heeft gemaakt, maar nu heeft de film een hele reeks artiesten gelost die te horen zullen zijn. Het gaat daarbij om namen als Lizzo, Nicki Minaj en The Kid Laroi. Maar ook acteur Ryan Gosling, die in de film in de huid van Ken zal kruipen, zal te horen zijn in de soundrack van Barbie.

Het is bijna zover. Binnen iets minder dan twee maanden komt de film Barbie van regisseur Greta Gerwig eindelijk in de zalen. En bij die film hoort uiteraard ook een gepaste soundtrack en de vele artiesten die op die soundtrack te horen zullen zijn, zijn nu bekendgemaakt.

Soundtrack Barbie

Eerder deze week liet Dua Lipa weten dat zij een gloednieuw nummer had gemaakt speciaal voor de film. Het nummer, dat de naam Dance The Night kreeg, zal vannacht verschijnen. Maar Dua Lipa is lang niet de enige artiest die te horen zal zijn in de film. Want dankzij een nieuwe poster kennen we nu de namen van heel wat artiesten op de soundtrack en die zijn niet van de minste.

De soundtrack bevat muziek van Ava Max, Charli XCX, Dominic Fike, Fifty Fifty, Gayle, HAIM, Ice Spice, Kali, Karol G, Khalid, Lizzo, Nicki Minaj, PinkPantheress, Tame Impala en The Kid Laroi. Een opvallende naam die ook te vinden is op de lijst is die van acteur Ryan Gosling. Hij zal in de film de rol van Ken spelen, maar zal dus ook z’n zangtalent nog eens mogen bovenhalen. De acteur bewees met zijn rol in La La Land al dat hij kan zingen, dus dat zal hij nu opnieuw doen. Mark Ronson is betrokken bij de soundtrack als executive producer. Daarnaast staat er op de poster ook dat er nog extra Barbies en Kens zullen volgen, dus mogen we waarschijnlijk nog meer artiesten verwachten.

Opvallende afwezige op de soundtrack is Aqua. De Deense groep werd wereldberoemd met de hit Barbie Girl. Dat nummer had natuurlijk perfect geweest voor de film, maar zangeres Lene Nystrøm liet eerder al weten dat we Barbie Girl niet moeten verwachten in Barbie. “Het zou te veel voor de hand liggen. De song zou het verhaal alleen nog maar cheesier maken. Dus ik begrijp volledig waarom ze het niet willen gebruiken. Daarbij zal Barbie Girl hoe dan ook terug veel aandacht krijgen door de film.”

Meer
Lees meer...