‘Barbie Girl’ van Aqua zal niet te horen zijn in nieuwe ‘Barbie’-film met Margot Robbie

Grote teleurstelling voor de fans van Barbie, want hét populairste lied over de pop zal niet te horen zijn in de nieuwste film van regisseur Greta Gerwig. De band Aqua liet namelijk in een recent interview weten dat Barbie Girl geen deel uitmaakt van de komende film. Toch zal de song zonder twijfel heel wat extra aandacht krijgen wanneer Barbie uiteindelijk uitkomt.

Hoewel het nooit ergens is gezegd, hoopten veel filmfans toch op de aanwezigheid van Barbie Girl in de Barbie-film met Margot Robbie en Ryan Gosling. Maar dat zal dus niet het geval zijn. Barbie komt in de zomer van 2023 in de zalen en zal de sfeer van de originele Mattelpoppen volgen. Dat bleek alvast uit de eerste setfoto’s die afgelopen zomer werden gedeeld.

Aqua

Wie Barbie zegt, die zegt I’m a barbie girl in a barbie world. Met dat lied gooide de Deens/Noorse groep Aqua in 1997 grote ogen. Om de 25ste verjaardag van de groep te vieren, gaven ze een interview met het Amerikaans entertainmentplatform Variety. Daar vertelde zangeres Lene Nystrøm meteen dat het lied niet te horen zal zijn in het volgende grote filmproject rond de pop.

In het interview vertelt Nystrøm dat ze de keuze van regisseur Gerwig begrijpt. “Het zou er te dik opliggen”, vertelt ze. “De song zou het verhaal alleen nog maar cheesier maken. Dus ik begrijp volledig waarom ze het niet willen gebruiken. Daarbij zal Barbie Girl hoe dan ook terug veel aandacht krijgen door de film.”

Barbie

De nieuwe film rond Barbie verschijnt in juli 2023. Daarin zijn de hoofdrollen voor Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken. Zij werden vorige zomer al gespot in Los Angeles tijdens het opnemen van de film. Op die foto’s droegen ze alvast felroze kleuren, bandana’s en rolschaatsen. De film volgt dus alvast de sfeer van de originele poppen van Mattel.

Naast Robbie en Gosling zullen ook onder andere Simu Liu (Shang-Chi), Ncuti Gatwa (Sex Education), America Ferrera (Superstore) en Will Ferrell (Elf) te zien zijn in de film.

Bekijk hier de eerste setbeelden van Barbie:

Meer
Lees meer...