‘X-Men’-actrice Alexandra Shipp nieuwste castlid ‘Barbie’-film naast Margot Robbie en Ryan Gosling

Eind vorig jaar raakte bekend dat de Australische Margot Robbie gecast werd in de hoofdrol van Barbie. En La La Land-acteur Ryan Gosling zou de rol van Ken op zich nemen in de live action Barbie-film. Het was ook al geweten dat de Oscargenomineerde regisseuse Greta Gerwig de regie van de aankomende film over het leven van de pop op zich ging nemen. Volgens een exclusief verslag van Variety zal nu ook tick, tick…Boom!-actrice Alexandra Shipp aansluiten bij dit project.

Actrice Alexandra Shipp, bekend voor haar nieuwe, jongere versie van Storm uit X-Men: Apocalypse en X-Men: Dark Phoenix, is de nieuwste toevoeging aan de live action Barbie-film van Warner Bros. Daarin spelen The Suicide Squad-actrice Margot Robbie en The Notebook-acteur Ryan Gosling de hoofdrollen van Barbie en Ken. Het is echter nog onbekend welke rol Shipp zal spelen. De productie zou naar verluidt dit jaar beginnen, met een releasedatum ergens in 2023.

Meer nieuwe castleden

Daarnaast zouden ook de welgekende acteurs Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), America Ferrera (The Sisterhood of the Traveling Pants, How to Train Your Dragon) Kate McKinnon (Saturday Night Live, The Spy Who Dumped Me) en de 14-jarige Arianna Greenblatt (Awake, Avengers: Infinity War) deel uitmaken van de cast. Ook hun rollen zijn nog allemaal onbekend. De meeste details over de aankomende Barbie-film zijn eigenlijk nog steeds een mysterie. Dus we kunnen enkel op basis van de cast en de crew een gokje wagen over wat soort film dit zal worden.

Dit is echter het eerste project dat Greta Gerwig weer gaat regisseren na haar Oscarnominaties voor Ladybird en Little Women. Noah Baumbach, ook een bekende filmmaker en de partner van Gerwig, schreef samen met haar aan het script. Margot Robbie producet de film onder haar eigen productielabel: LuckyChap Entertainment. Ze doet dit samen met Tom Ackerley, Robbie Brenner en David Heyman. Josey McNamara van LuckyChap en Ynon Kreiz van Mattel zijn uitvoerende producers. Mattel is de Amerikaanse speelgoedfabrikant die de iconische en door iedereen gekende Barbiepoppen maakt.

Alexandra Shipp

Alexandra Shipp en Arianna Greenblatt zullen samen nog in een ander project te zien zijn. Namelijk in de aankomende thriller genaamd 65, met Adam Driver (House of Gucci, Ferrari) in de hoofdrol. Al zal Shipp daar slechts een kleine rol in spelen.

Haar grote doorbraak kwam eigenlijk vorig jaar met Lin-Manuel Miranda’s Netflixfilm tick, tick…Boom!. Daarin speelde ze tegenover Andrew Garfield (als Jonathan Larson) de rol van zijn verwaarloosde vriendin Susan. Shipp rondde onlangs ook de opnames van de aankomende film Kung Fury 2 af. Verder zal ze ook nog de hoofdrol spelen in Kyra Sedgwicks Space Oddity naast Kyle Allen, Simon Helberg en Madeline Brewer.

Meer
Lees meer...