‘Barbie’-film met Margot Robbie in de hoofdrol vindt Ken met Ryan Gosling

Actrice Margot Robbie, beter bekend als Harley Quinn in Suicide Squad, ruilt haar rood-blauwe kostuum in voor een roze, voor haar hoofdrol in de nieuwe, jawel, Barbie-film. Haar vriend – of eerder ex – de Joker, moet plaats maken voor Ken oftewel de onweerstaanbare La La Land-acteur Ryan Gosling. En aangezien Greta Gerwig van dienst staat als regisseur, kunnen we wel verwachten dat dit niet je typische kijk op het verhaal van de iconische pop zal zijn.

The Suicide Squad-actrice Margot Robbie en The Notebook-acteur Ryan Gosling zullen samen de hoofdrollen spelen van Barbie en Ken, in een live action Barbie-film van Warner Bros. De film zal worden geregisseerd door Greta Gerwig, die ook heeft gewerkt aan grote projecten zoals Little Women en Ladybird. Noah Baumbach, ook een bekende filmmaker en de partner van Gerwig, schreef samen met haar aan het script.

Iconische pop

Hoewel er nog weinig bekend is over de film zelf, zal de productie naar verluidt volgend jaar beginnen met een releasedatum ergens in 2023. Variety bevestigde dat Gerwig de aankomende komedie zal regisseren, nadat Robbie dit terloops vermeldde tijdens haar interview met de Britse Vogue deze zomer.

“Daar komt zo’n grote verantwoordelijkheid bij kijken”, vertelde de actrice aan Vogue over het spelen van de iconische rol van Barbie. “En een heleboel nostalgische connecties, maar daardoor zijn er veel spannende manieren om de rol aan te pakken. Als mensen ‘Barbie’ horen, denken ze: ‘Ik weet wat dat voor film gaat worden.’ En als ze dan horen dat Greta Gerwig hem schrijft en regisseert, denken ze: ‘Oh, nee misschien toch niet …'”

Deadline bevestigde vrijdag als eerste dat Gosling dan toch heeft getekend voor de rol van Ken, hoewel hij het project aanvankelijk had laten schieten vanwege zijn drukke agenda. Robbie produceert de film onder haar eigen productielabel: LuckyChap Entertainment, samen met Tom Ackerley, Robbie Brenner en David Heyman. Josey McNamara en Ynon Kreiz zijn uitvoerende producenten.

Gerwig en Gosling

Fans staan al te popelen om meer te weten te komen over de Barbie-film en ze kunnen alvast een aantal frisse, nieuwe wendingen verwachten gezien de regiestijl van Gerwig. Haar doorbraakfilm Ladybird met Saoirse Ronan en Laurie Metcalf in de hoofdrollen, leverde vijf Oscarnominaties op. Haar laatste film Little Women met ook Ronan in de hoofdrol, evenals Timothée Chalamet, Florence Pugh en Harry Potter-actrice Emma Watson, kreeg zes Oscarnominaties.

De rol van Gosling is misschien wel de meest treffende casting van de laatste jaren en zal de fans zeker nog meer enthousiast maken over wat ze van dit filmproject kunnen verwachten. De Oscargenomineerde acteur heeft onlangs de productie afgerond van de Netflix-actiefilm The Gray Man, waarin hij tegenover Captain America oftewel Chris Evans speelt. De regie in handen is van de Russo Brothers, die vooral bekend zijn van hun regisseurswerk voor enkele Marvelfilms.

Meer
Lees meer...