Netflix deelt bloopers van de film ’tick, tick…Boom!’ met Andrew Garfield

Netflix is trots op zijn Oscarnominaties en laat dat duidelijk merken. Naast onder andere The Power of the Dog, The Lost Daughter en Don’t Look Up is ook tick, tick…Boom! twee keer genomineerd. Om dat succes te vieren, deelde Netflix al een aantal behind the scenes-beelden en deden ze daar vandaag nog een aantal bloopers bovenop.

tick, tick…Boom! is uitgegroeid tot een groot succes. De film kwam in november 2021 online op Netflix en vond nadien zijn weg naar de lijst van best scorende titels op de streamingdienst wereldwijd, kon rekenen op heel wat aandacht op de app TikTok. Nadien werd hij ook genomineerd voor een aantal grote filmprijzen. Nu is de film ook genomineerd voor twee Oscars. Om die reden deelde Netflix nu beelden van achter de schermen en een aantal bloopers.

tick,tick…Boom!

De film van regisseur Lin-Manuel Miranda, die onder andere de muziek voor Encanto schreef, vertelt het verhaal van Jonathan Larson (Andrew Garfield). Larson is een jonge componist die in de schaduw van zijn dertigste verjaardag begint te twijfelen aan zijn dromen en zijn kunnen. Hij woont in het New York van de jaren ’90 en wil de volgende grote Broadwaymusical schrijven. Alleen is dat niet zo makkelijk als het lijkt, zeker niet wanneer persoonlijke relaties eraan onderdoor gaan.

De film tick, tick…Boom! is een waargebeurd verhaal dat volledig gebaseerd is op het leven van Jonathan Larson en de gelijknamige musical die hij maakte over zijn eigen leven. Larson stierf uiteindelijk op jonge leeftijd, net voor de eerste preview van zijn musical RENT. Dat is de musical die uiteindelijk de hele Broadwaywereld veranderde, maar helaas heeft hij dat succes nooit zelf kunnen meemaken.

Andrew Garfield

Om die rol te vertolken werd uiteindelijk acteur Andrew Garfield gekozen, die speciaal voor het project op zang- en pianoles ging. Die keuze leek uiteindelijk een groot succes, want Garfield werd nadien voor heel wat filmprijzen genomineerd, waaronder ook voor de Oscar van Beste Acteur.

Sinds die nominatie deelde Netflix al een aantal video’s van achter de schermen, waaronder een korte reportage over Garfields zoektocht naar het personage Jonathan Larson. Vandaag deelde de streamingdienst ook een video met bloopers.

Bekijk de bloopers van tick, tick…Boom! hier:

Meer
Lees meer...