#OscarsFanFavorite: Publiek kan stemmen op hun favoriete film van 2021

Opvallend nieuws uit Hollywood, want de Academy Awards krijgen een nieuwe toevoeging. Tijdens de 94ste Oscaruitreiking zal het publiek namelijk inspraak krijgen in één categorie: de fan favorite-film. Daarvoor zullen fans via Twitter of de site van de Awards kunnen stemmen op hun favoriete film van 2021. Op die manier maken ook andere, en niet genomineerde, films nog kans op een prijs.

Voor het eerst in jaren, krijgt het publiek de kans om een Oscar uit te reiken. Hoewel alle nominaties vorige week al de wereld zijn ingestuurd, maakt toch iedere film uit 2021 nog kans op een prijs. De Academy maakte via Twitter bekend dat kijkers vanaf 3 maart kunnen stemmen op hun #OscarsFanFavorite. De winnaar daarvan zal ook een eervolle vermelding krijgen tijdens de uitreiking.

#OscarsFanFavorite

Tijdens de 94ste Oscaruitreiking op zondag 27 maart krijgen we voor het eerst iets nieuws te zien. The Academy maakte namelijk via Twitter bekend dat het meer inspraak zal geven aan het publiek, en dat doen ze in de vorm van “een nieuwe categorie”. In samenwerking met de socialemedia-app zullen fans hun #OscarFanFavorite van 2021 mogen kiezen. Dat kunnen ze doen door de titel van hun favoriete film te tweeten of door het formulier op de website in de vullen. Dat kan vanaf donderdag 3 maart.

Op die manier zullen ook hoogscorende biocoopfilms de kans krijgen op een prijs, al is niet zeker of de makers van de winnende film ook echt een award krijgen. Toch is het fijn nieuws voor veel filmfans, want al jarenlang zijn er heel wat mensen die niet akkoord gaan met de nominaties.

Kanshebbers

Zo waren Lady Gaga-fans misnoegd nadat ze te horen kregen dat de zangeres en actrice niet genomineerd was voor haar rol in House of Gucci, en worden ook films van Marvel Studios nooit overwogen als kanshebbers op serieuze filmprijzen. Nu ligt de keuze dus volledig bij het publiek, dus alles kan.

Toch lijkt de kans groot dat Spider-Man: No Way Home met de publieksprijs zal gaan lopen, want de film is wereldwijd de best scorende blockbuster sinds jaren. Het is dan ook bizar dat de derde Spider-Man-film met Tom Holland niet vaker genomineerd is. Een aantal fans lieten op Twitter alvast weten dat ze deze kleine kans op een (soort) Oscar voor Marvel Studios niet gingen laten schieten.

Bekijk hier een aantal tweets van enthousiaste fans:

De Oscaruitreiking vindt plaats op zondag 27 maart 2022.

Meer
Lees meer...