Adam Driver, Penélope Cruz en Shailene Woodley gecast in aankomende biopic ‘Ferrari’

Acteurs Adam Driver, Penélope Cruz en Shailene Woodley zijn recent gecast in de hoofdrollen van Michael Manns aankomende racefilm Ferrari. Mann is bekend als regisseur van o.a. Hancock (2008) met Will Smith en Collateral (2004) met Tom Cruise. De biografische film zal gaan over het leven van de Italiaanse autobouwer en -coureur Enzo Anselmo Ferrari.

De aankomende biopic van regisseur Michael Mann heeft onlangs zijn hoofdrolspelers gecast. Acteur Adam Driver, die we nog steeds in de bioscoop kunnen bewonderen als Maurizio Gucci in een andere biografische film House of Gucci, zal de hoofdrol van Enzo Ferrari spelen. De opnames staan van plan om dit voorjaar te beginnen in Italië.

Ferrari

De big-budget biopic volgt ex-coureur en autofabricagegigant Enzo Ferrari (Driver) in de zomer van 1957. Met zijn huwelijk in crisis over de rouw van een zoon, en de dreiging van een faillissement van het bedrijf dat hij en zijn vrouw 10 jaar eerder hebben gestart, begint Ferrari aan een gedurfde race: de Mille Miglia. Die loopt zo’n 1.609 kilometer dwars door Italië.

Driver vervangt Hugh Jackman, die aanvankelijk getekend had om de hoofdrol te spelen. Penélope Cruz (Vanilla Sky, The 355) speelt Enzo’s vrouw, Laura Ferrari, en Shailene Woodley (Divergent-films, Big Little Lies) zal de rol van de minnares Lina Lardi vertolken, meldt Variety.

STX heeft de wereldwijde rechten van de film in handen. Michael Mann (Ali, Miami Vice) zal het script regisseren, geschreven door hemzelf en Troy Kennedy Martin. De biopic is gebaseerd op het boek van Brock Yates Enzo Ferrari: The Man and the Machine. Mann produceert ook samen met P.J. van Sandwijk en John Lesher, evenals Lars Sylvest, Thorsten Schumacher en Gareth West. Niels Juul is uitvoerend producent.

Groot enthousiasme

Michael Mann zei in een verklaring: “In staat zijn om deze supergetalenteerde acteurs Adam Driver, Penélope Cruz en Shailene Woodley, en hun unieke personages tot leven te brengen op locatie in Italië is een visie vervuld.”

STX voorzitter Adam Fogelson voegde toe: “Ferrari is zoveel meer dan een verhaal over een man en zijn machine. Het is een buitengewoon en emotioneel verhaal dat Michael al jaren aan het ontwikkelen is, en het hele team van STX kijkt uit naar de start van de productie met deze droomcast en filmmaker. Adam Driver is een van de meest getalenteerde en fascinerende acteurs van dit moment, en we kunnen niet blijer zijn om hem te koppelen aan Penélope, wiens legendarische carrière met elke rol die ze aanneemt groter wordt.”

Meer
Lees meer...