‘Barbie’-film lost eerste foto van Ryan Gosling als extreem blonde Ken

Als je je ooit hebt afgevaagd hoe Ryan Gosling eruit zou zien met net iets te blond haar heb je nu het antwoord. Warner Bros. Pictures heeft namelijk een eerste foto gedeeld van de acteur als Ken in de aankomende film Barbie, van regisseur Greta Gerwig. Daarin zal hij te zien zijn naast hoofdrolspeelster Margot Robbie, waarvan eerder al foto was gelost.

Het is nog meer dan een jaar wachten op de release van Barbie, maar nu al neemt de spanning onder nieuwsgierige fans toe. Warner Bros. Pictures en Mattel castten in juli 2019 Margot Robbie als Barbie. Met de blonde actrice leek dus een nogal voorspelbare film in de maak.

Greta Gerwig

Toen in juli 2021 Greta Gerwig als regisseur en scenarist aan boord werd gehaald, stegen de verwachtingen echter. Zij kreeg in het verleden voor Lady Bird (2018) en Little Women (2020) namelijk al drie Oscarnominaties.

Voor het scenario van Barbie kon Gerwig trouwens rekenen op de hulp van haar echtgenoot Noah Baumbach. Ook die heeft al drie Oscarnominaties op zijn naam staan, voor The Squid and the Whale (2005) en Marriage Story (2019).

Meerdere Kens en Barbies

In oktober 2021 later haalde Barbie Ryan Gosling aan boord als Ken. De eerste grote verrassing volgde echter een maand geleden toen uitlekte dat Warner Bros. actrices Issa Rae en Hari Nef had gecast als andere versies van Barbie. Acteurs Simu Liu en Ncuti Gatwa zouden dan weer verschillende versies van Ken spelen.

“Wat je ook denkt te kunnen verwachten … Wij gaan je iets heel anders geven, iets waarvan je niet wist dat je het wilde”, vatte Margot Robbie het eerder mooi samen in een interview met The Hollywood Reporter over Barbie. We moeten alvast toegeven dat deze (zeer) blonde Ryan Gosling alleszins niet is wat we verwacht hadden.

Bekijk hier hoe Ryan Gosling eruit ziet als blonde Ken:

Zo ziet tegenspeelster Margot Robbie eruit als Barbie:

Barbie is in België in de cinema te zien vanaf woensdag 19 juli 2023.

Meer
Lees meer...