‘Barbie’-film zal meerdere versies van Barbie en Ken bevatten met o.a. Simu Liu en Issa Rae

We weten al dat Margot Robbie en Ryan Gosling gecast zijn in de hoofdrollen van Barbie en Ken in de aankomende Barbie-film. Little Women– en Ladybird-regisseuse Greta Gerwig neemt de regie op zich. Onlangs kregen we ook een eerste blik op Robbie als Barbie. Nu blijkt echter dat de Australische actrice niet de enige zal zijn die in de huid van de iconische pop zal kruipen.

Journalist Kyle Buchanan van The New York Times heeft recent iets interessants vernomen over de aankomende Barbie-film van Warner Bros.. Zo zouden actrices Issa Rae en Hari Nef mogelijk ook verschillende versies van Barbie spelen naast Margot Robbie. Dat nieuws zou de journalist gehoord en getweet hebben vanop het filmfestival in Cannes, ondervonden we via Collider.

Maar dat is echter nog niet alles. Zo zouden acteurs Simu Liu en Ncuti Gatwa namelijk ook verschillende versies van Ken spelen. Ryan Gosling zal dus niet de enige Ken zijn en Margot Robbie zal niet de enige Barbie zijn. Als we Buchanan op zijn woord mogen geloven althans.

Barbie-multiversum?

Het nieuwtje over de verschillende versies van Ken en Barbie in de aankomende verfilming van Warner Bros. komt als een vrij grote verrassing. Wil dit namelijk zeggen dat de fans een soort Barbie-multiversum zullen krijgen? Het lijkt ons vrij onwaarschijnlijk. Alhoewel deze ontwikkeling wel eens voor een heel interessant verhaal zou kunnen zorgen.

Zo zou Robbies Barbie te maken kunnen krijgen met een identiteitscrisis als ze realiseert dat ze niet de enige Barbie is. Dit lijkt misschien absurd, maar is nog vrij logisch als je erover nadenkt. Het merk Barbie bestaat namelijk al meer dan 60 jaar en is niet beperkt tot slechts één pop. Er zijn in de loop der jaren veel poppen geweest, in allerlei soorten, maten, geslachten en etniciteiten. En hetzelfde geldt voor Ken.

Cast

Naast Robbie, Gosling, Liu, Rae, Gatwa en Nef spelen ook acteurs Kate McKinnon, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Michael Cera en Will Ferrell mee in de hoofdrollen. De cast wordt verder aangevuld met Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Emerald Fennell, Sharon Rooney, Scott Evans, Ana Cruz Kayne, Connor Swindells, Ritu Arya en Jamie Demetriou. Hieruit kunnen we eigenlijk wel veronderstellen dat er daar een paar potentiële Barbies en Kens tussen zitten.

De regie is in handen van Greta Gerwig, die samen met haar partner Noah Baumbach het script schreef. Eerder dit jaar zijn de opnames al gestart in Londen. De Barbie-film zou normaal gezien op 19 juli 2023 in de bioscoop verschijnen. Dit zou rond dezelfde tijd zijn als de grootschalige ensemblefilm Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan.

Het nieuws van een mogelijke Barbie-multiversum doet ons alvast uitkijken naar meer nieuws over deze veelbesproken film.

Meer
Lees meer...