‘Barbie’-film met Margot Robbie onthult eerste beeld en releasedatum

Filmstudio Warner Bros. deelt spannend nieuws uit Barbie-land! Zo krijgen we een allereerste blik op Margot Robbie als het hoofdpersonage Barbie, die dus binnenkort een film over haar leven krijgt. Maar we weten nu ook wanneer we de Barbie-film in de bioscoop mogen verwachten. Dat meldt Variety.

We krijgen eindelijk meer nieuws over de aankomende Barbie-film. Warner Bros. kondigde namelijk de releasedatum aan voor het langverwachte live action-avontuur van de iconische barbiepop. Die rol wordt gespeeld door Margot Robbie naast Ryan Gosling die de rol van Ken zal vertolken. Zo weten we dus dat Barbie haar roze cabrio zal parkeren in de Amerikaanse bioscopen op 21 juli in 2023. In België zal dat waarschijnlijk op woensdag 19 juli 2023 zijn.

Barbie

De Barbie-film zal in de bioscoop echter moeten opboksen tegen Christopher Nolans grootschalige ensemblefilm Oppenheimer. Beiden films hebben namelijk een grote sterrencast op hun naam staan. In de film Barbie gaat het om Margot Robbie, Ryan Gosling, Kate McKinnon, Alexandra Shipp, America Ferrera, Simu Liu, And Just Like That-actrice Hari Nef en Will Ferrell.

De regie is in handen van Greta Gerwig, die samen met haar partner Noah Baumbach het script schreef. De productie van het project van Mattel Films en Warner Bros. is momenteel in volle gang. Zo zijn de opnames eerder dit jaar al begonnen in Londen. Tijdens de presentatie op CinemaCon werd er ook een allereerste beeld gedeeld van Margot Robbie als Barbie. We zien haar met een grote glimlach en een typische Barbie-outfit achter het stuur van de eerder genoemde roze cabriolet.

In 2021 zei Robbie dat het spelen van de rol van de iconische pop Barbie “komt met een grote verantwoordelijkheid”. “Als mensen ‘Barbie’ horen, denken ze: ‘Ik weet wat dat voor film gaat worden.’ En als ze dan horen dat Greta Gerwig hem schrijft en regisseert, denken ze: ‘Oh, nee misschien toch niet …’” Gerwig is gekend voor haar unieke aanpak, die we o.a. al konden zien in Ladybird en Little Women.

Andere projecten Mattel

De Barbie-film is een van de vele filmprojecten die speelgoedfabrikant Mattel op de planning heeft staan. Zo wordt er ook gewerkt aan projecten gebaseerd op het gekende speelgoed zoals de magische 8-bal, Hot Wheels, Masters of the Universe, Polly Pocket, Rock ’Em Sock ’Em Robots en de throwback poppen Chatty Cathy en Betsy Wetsy.

Bekijk hieronder het eerste beeld van Margot Robbie als Barbie:

Meer
Lees meer...