Queen Elizabeth II krijgt eigen barbiepop voor haar 96ste verjaardag

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel bracht vandaag een limited edition Queen Elizabeth II-barbiepop uit. Dat deed het merk ter ere van het platina regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth II. Zij zit namelijk al 70 jaar op de Engelse troon. Daarnaast viert de Queen vandaag, op 21 april, ook haar 96ste verjaardag.

Het populaire speelgoedmerk Mattel, vooral bekend van de merken Barbie, Hot Wheels en Fisher-Price, bracht een nieuwe barbiepop uit. Het gaat om een limited edition Queen Elizabeth II-pop. Die maakt deel uit van de speciale Barbies Tributes Collection, die allerlei beroemde en historische figuren eert. Daaronder valt ook de Britse koningin die al 70 jaar op de Engelse troon zit. Dat schrijft The New York Post.

De pop

De koninklijke Barbie is gekleed in een van de meest iconische outfits van de vorstin. Daarbij heeft de pop ook een replica van Queen Mary’s tiara op, die droeg Queen Elizabeth II tijdens haar huwelijk met de intussen al overleden prins Philip. Op het kleed zien we ook een medaillon, die is geïnspireerd op de Ordes van de Britse koninklijke familie. De roze en blauwe linten zijn voorzien zijn van miniatuurportretten van haar vader koning George VI en grootvader George V. De barbiepop van de nu 96-jarige Britse koningin is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Mattel.

Het figuurtje komt in een speciale geschenkdoos die geïnspireerd is op de troonzaal van Buckingham Palace. Het zitten ook een kuifvormig logo en badge bij ter herinnering aan het platina regeringsjubileum van de koningin.

Barbiepop Queen Elizabeth II van Mattel – bron: screenshot van website Mattel

Regeerperiode

“De regeerperiode van koningin Elizabeth II is er een geweest van buitengewone impact”, zei auteur en historicus Kate Williams bij de aankondiging van de nieuwe barbiepop. Zij schreef het kinderboek Our Queen Elizabeth: Her Extraordinary Life from the Crown to the Corgis. “Dit is een prachtige iconische pop en een mooi eerbetoon aan een geweldige koningin die de dienst van Elizabeth II belichaamt”, zei Williams nog.

Het platina regeringsjubileum voor de koningin – de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis – loopt van 2 tot en met 5 juni 2022.

Meer
Lees meer...