Victoria’s Secret heeft voor het eerst een model met syndroom van Down

De 25-jarige Sofía Jirau uit Puerto Rico heeft geschiedenis geschreven in de modellenwereld. Zij is namelijk het allereerste Victoria’s Secret-model met het syndroom van Down ooit. “Een droom die uitkomt”, zegt Jirau daar zelf over.

Er is de voorbije jaren enorm veel veranderd bij Victoria’s Secret. Het wereldberoemde lingeriemerk stond tussen 1995 en 2018 synoniem voor een succesvolle combinatie van sexy met glamour, aangedreven door zijn razend populaire lingerieshows met superslanke topmodellen, die Angels of engelen worden genoemd. Maar de voorbije jaren kwam Victoria’s Secret steeds meer onder vuur te liggen voor hun seksistisch en achterhaald imago en gingen ook de verkoopcijfers naar omlaag.

Afgelopen zomer liet het bedrijf dan ook weten radicaal te vernieuwen. De Angels verdwenen definitief en minder traditionele modellen met een sterke persoonlijkheid moesten hun plaats innemen. Bij die vernieuwing hoort ook een nieuwe collectie. Love Cloud bestaat uit meer comfortabele, alledaagse lingerie.

Sofía Jirau

Om die nieuwe lijn te promoten stelde Victoria’s Secret achttien modellen aan. Een van hen is de 25-jarige Sofía Jirau uit Puerto Rico, een model met het syndroom van Down. “Ooit droomde ik ervan, ik werkte eraan en vandaag is het een droom die uitkomt. Ik kan je eindelijk mijn grote geheim vertellen … Ik ben het eerste Victoria’s Secret-model met het syndroom van Down!”, schrijft Jirau op Instagram. “Bedankt aan iedereen om me altijd te steunen in mijn projecten. Bedankt aan Victoria’s Secret om mij te zien als een #NoLimits-model en voor het feit dat ik deel mag uitmaken van de Love Cloud Collection-inclusiecampagne. Dit is nog maar het begin!”

Meer
Lees meer...