Left Right
scrollTop top

Voetbalbond lanceert supporterslied ‘Deviltime’ voor EK voetbal


Deviltime MC Devil
© KBVB

De Belgische Voetbalbond heeft vandaag de officiële #DEVILTIME song gelanceerd in de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal. Het lied geldt als het nieuwe sfeerlied van de Rode Duivels en is een herwerking van U Can’t Touch This van MC Hammer door muziekproducer Babl.

“Voetbal is een feest. Daar hoort muziek bij waarop alle fans uit de bol kunnen gaan. Om de song zo populair te maken dat het uitgroeit tot het nieuwe lijflied van onze Rode Duivels en fans, heb je eerst en vooral een lied nodig dat iedereen, zelfs de eretribune, in beweging zet. Alleen zo krijgen we een deuntje dat in ons collectief geheugen gegrift zal blijven”, legt Manu Leroy, Marketing & Communications Director KBVB, de keuze voor het herkenbare sfeerlied uit.

U Can’t Touch This van MC Hammer

Muziekproducer Babl, bekend van samenwerkingen met Netsky, Laura Tesoro, Coely en Hadise, werd ingeschakeld om U Can’t Touch This van MC Hammer te herwerken. De Amerikaanse rapper MC Devil zong de nieuwe toepasselijke lyrics in.

“De Belgische producer van Netsky en mixer van onder meer Laura Tesoro, Natalia en Coely weet als geen ander hoe een populaire tune moet klinken en hoe je met muziek een ongelooflijke ambiance creëert. Het is de bedoeling dat het lied ook na het EK door de speakers van het Koning Boudewijnstadion blijft knallen bij elke goal die onze Duivels scoren in de Nations League en onze kwalificatiecampagne voor het WK 2022”, gaat Leroy verder.

Het nieuwe sfeerlied maakt deel uit van een grote campagne in de aanloop naar het EK voetbal. Volgende week lanceert de voetbalbond namelijk een Tik Tok-Challenge rond de #DEVILTIME song.

Beluister hier Deviltime van MC Devil


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…