Deze vrouwelijke comedian neemt de plaats in van James Cordon met eigen talkshow

Taylor Tomlinson krijgt binnenkort haar eigen talkshow – After Midnight – op de Amerikaanse zender CBS. Daar zal ze te zien zijn in het tijdslot dat tot voor kort voorbehouden was voor de gestopte James Corden, vlak na The Late Show With Stephen Colbert. Tomlinson wordt daarmee de enige vrouw met een Late Night-show op de Amerikaanse televisie.

Na acht jaar en 1.200 afleveringen kwam er eerder dit jaar een einde aan de The Late Late Show met de Britse presentator James Corden. De Brit liet toen weten nieuwe mogelijkheden te willen verkennen.

After Midnight

Sindsdien was het wachten op nieuws over een opvolger en dat is er nu. De Amerikaanse comedian Taylor Tomlinson maakte op The Late Show With Stephen Colbert namelijk zelf bekend dat zij dat slot zal innemen bij CBS.

Haar nieuwe show zal begin 2024 van start gaan en kreeg de naam After Midnight. De show is gebaseerd op @midnight, dat van 2013 tot 2017 te zien was op Comedy Central, achter de toenmalige talkshow The Colbert Report. De zojuist 30 jaar geworden Tomlinson wordt daarmee de enige vrouw die de vaste presentator is van een Late Night-talkshow op de Amerikaanse televisie. Ze vervoegt daarmee haar tien mannelijke collega’s. Dat zijn Jimmy Kimmel, Stephen Colbert, Jimmy Fallon en Seth Meyers op televisie en Andy Cohen, Jon Stewart, John Oliver, Bill Maher, Greg Gutfeld en David Letterman op streamingdiensten.

Taylor Tomlinson

Taylor Tomlinson is al sinds haar 15 jaar actief als comedian. Met 2,5 miljoen volgers op TikTok is ze een van de meeste gevolgde vrouwelijke komieken op dat sociale medium. Daarnaast kan je haar ook kennen van Netflix. Daar was ze een van de comedians die te zien was tijdens The Comedy Lineup uit 2018. In 2020 kreeg ze dan met Quarter-Life Crisis haar eerste eigen Netflixspecial en in 2022 volgde met Look At You een tweede.

Meer
Lees meer...