James Corden zal ‘The Late Late Show’ verlaten na 8 jaar

Britse komiek en acteur James Corden heeft onlangs aangekondigd dat hij in 2023 zal stoppen met The Late Late Show. Met dat tv-programma groeide hij uit tot een van de populairste talkshowhosts op de Amerikaanse televisie. Daarbij introduceerde hij de iconische segmenten als Carpool Karaoke en Drop the Mic. Maar na acht jaar wil de presentator nu dus nieuwe mogelijkheden gaan verkennen.

The Late Late Show is een van de populairste late night talkshows op de Amerikaanse televisie naast o.a. Jimmy Kimmel Live! en The Tonight Show met Jimmy Fallon. Het wordt gepresenteerd door de Britse acteur en komiek James Corden. Die heeft nu aangekondigd dat 2023 zijn laatste jaar als de presentator van de show zal zijn. Die aankondiging deed hij zelf in de recentste uitzending van The Late Late Show.

Afscheid

The Late Late Show komt van het Amerikaanse televisienetwerk CBS. James Corden is al sinds 2015 de presentator van de talkshow. Daarbij nam hij het roer over van komiek en acteur Craig Ferguson (How to Train Your Dragon). In de uitzending van donderdag onthulde hij het droevige nieuws dat hij zijn contract slechts heeft verlengd tot de lente van 2023. Daarna zal James Corden dus stoppen als de presentator van The Late Late Show na maar liefst acht jaar. Hij zei dat het “de moeilijkste beslissing was geweest die hij ooit heeft moeten nemen.”

“Dit wordt mijn laatste jaar dat ik de show presenteer”, zei Corden. “Toen ik aan deze reis begon, was het altijd de bedoeling dat het alleen dat zou zijn. Een reis, een avontuur. Ik zag het nooit als mijn eindbestemming. Daarom denk ik dat het over een jaar een goed moment is om verder te gaan en te zien wat er nog meer is …”, vertelde hij. Corden zei ook nog dat het presenteren van de show zijn leven had veranderd. “Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt, het overtreft mijn wildste dromen”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat de show van het komende jaar “het beste jaar zou worden dat we ooit hebben gehad… we gaan afsluiten met een knal”.

Mensen die bekend zijn met het programma zeiden dat de presentator vond dat het tijd was om over te stappen naar iets nieuws. CBS zou de presentator een verlenging van drie jaar hebben aangeboden, maar Corden wist het netwerk tot slechts één jaar terug te onderhandelen. “Hij wil weg nu hij nog jong genoeg is om andere dingen te doen”, vertelde een insider aan Variety.

Populaire segmenten

Tijdens zijn tijd bij The Late Late Show introduceerde hij interessante segmenten als Drop the Mic, Carpool Karaoke, Crosswalk the Musical en Spill Your Guts or Fill Your Guts. Daarvoor werkte hij altijd samen met de grootste beroemdheden, van Adele en Harry Styles tot Lady Gaga, BTS, Selena Gomez, Michelle Obama en prins Harry. De segmenten werden enorm populair en kregen hierdoor later op zichzelf staande series. Daarnaast konden we James Corden ook aan het werk zien als acteur in o.a. Cats, Into the Woods, Trolls, Peter Rabbit en Cinderella met Camila Cabello.

“Van Crosswalk the Musical tot de legendarische Carpool Karaoke, en elk uniek komediesegment dat hij introduceerde, James heeft echt veel elementen van het late night format heruitgevonden”, vertelde George Cheeks, CEO van CBS in een verklaring. “We zouden willen dat hij langer kon blijven, maar we zijn er erg trots op dat hij van CBS zijn Amerikaanse thuis heeft gemaakt en dat James onze samenwerking nog met één seizoen zal verlengen.”

Bekijk hieronder de emotionele aankondiging van James:

Meer
Lees meer...