James Corden in laatste aflevering ‘The Late Late Show’: “Het is tijd om naar huis te gaan”

“Het is tijd om naar huis te gaan”, met deze woorden sloot de Britse presentator James Corden (44) de laatste aflevering van de Amerikaanse The Late Late Show af. Het was een aflevering vol celebs zoals Harry Styles en Will Ferrell, muziek en goede raad van collegahosts. De presentator zegt na acht jaar vaarwel tegen de show om opnieuw met zijn gezin in London te gaan wonen.

Met een muzikale ode sluit James Corden zijn 1.200ste aflevering van The Late Late Show af. De talkshow op CBS stelde de Brit aan als presentator in 2015 nadat hij eigenlijk solliciteerde voor een sitcom. Sindsdien was James een vaste waarde in L.A., de hele VS en daarbuiten. Eerder deze week loste hij al de allerlaatste Carpool Karaoke met zijn goede vriendin Adele, maar nu zit de show er dus officieel op.

Spill your guts

In de special voor de laatste uitzending keerde frequente gast en Britse zanger Harry Styles terug. Samen met de Amerikaanse acteur Will Ferrell speelde hij nog eens het spel Spill your guts. Daarin moeten de sterren eerlijk enkele vragen beantwoorden. Wanneer ze dat niet willen of kunnen doen, moeten ze walgelijke gerechten zoals stierenpenis eten.

Harry Styles kreeg deze keer de vraag of er ooit een One Direction-reünie komt. En ondanks dat de roddel dat ze voor de laatste aflevering zouden samenkomen werd ontkracht, zegt Harry dat de kans er nog in zit. “Ik zou daar nooit ‘neen’ op antwoorden. Als er ooit een moment komt waarop we dat willen, dan zie ik niet in waarom we dat niet zouden doen”, vertelt de zanger.

Gouden Raad van collega’s

Tijdens de uitzending zagen we ook een opgenomen sketch waarin de bekendste Amerikaanse presentatoren verzamelen aan James’ bed. Onder andere Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon, en Seth Meyers vragen aan James om de geheimen van de TV-wereld niet te verklappen nu hij vertrekt. De sketch levert een hilarisch gesprek op tussen (oud-)collega’s.

In een andere vooraf opgenomen video, haalt James samen met acteur Tom Cruise zijn zangtalent boven. De twee brengen samen het lied Hakuna Matata uit de film The Lion King in een theater in Broadway. Corden neemt daarbij de rol van stokstaartje Timon op zich en Cruise is verkleed als het zwijn Pumba.

Ook tijdens de laatste minuten van de show haalt de presentator nog een laatste keer zijn zangtalent boven. “Ik zit hier met een gevoel van liefde, dankbaarheid en trots. Deze show was alles wat ik hoopte dat het zou zijn”, zei Corden vooraleer hij op de piano begon te spelen. In zijn ode aan het programma bedankt hij het team achter de schermen en blikt hij nog een laatste keer terug op de voorbije acht jaar.

Bekijk hier de volledige laatste aflevering van The Late Late Show:

Meer
Lees meer...