Hoe staat het met de plannen voor de film van Tom Cruise in de ruimte? Universal-topvrouw geeft update

Tom Cruise deelde zo’n twee jaar geleden het ambitieuze plan om in de nabije toekomst een film op te nemen in de ruimte, meer bepaald in het International Space Station (ISS). De 60-jarige acteur zou daarvoor met behulp van SpaceX zelf de ruimte ingaan. Sindsdien is het echter stil rond het project, maar volgens Donna Langley, topvrouw bij Universal Filmed Entertainment Group, zijn die plannen van Tom Cruise niet opgeborgen.

Er zijn al honderden, zo niet duizenden ruimtefilms gemaakt, maar een film die ook echt opgenomen is in de ruimte zelf, dat was een nieuw idee dat Tom Cruise in 2020 lanceerde. De acteur zou in mei van dat jaar zelfs al deals hebben gesloten met het commerciële ruimtebedrijf SpaceX van Elon Musk en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om te mogen komen filmen in het Internationaal ruimtestation (ISS). Kort daarna raakte bekend dat het project zelfs al een regisseur heeft. Doug Liman (The Bourne IdentityMr. & Mrs. Smith en Edge of Tomorrow) zal die rol op zich nemen.

Tom Cruise en Doug Liman naar ISS

En nog iets later lekte uit dat Tom Cruise, Doug Liman en een niet nader genoemde derde persoon in oktober 2021 de Crew Dragon van SpaceX naar het ISS zouden gaan. Die ruimtevlucht is uiteindelijk niet doorgegaan. Een reden daarvoor is niet gegeven, maar mogelijk zat het coronavirus of het drukke schema van Tom Cruise er voor iets tussen. De acteur lanceerde namelijk recent de blockbuster Top Gun: Maverick en komt binnenkort met Mission Impossible 7.

Sindsdien was het stil rond het ruimteproject van Tom Cruise en ondertussen is de Russische film The Challenge zelfs met de primeur gaan lopen. Maar dat wil niet zeggen dat de plannen zijn opgeborgen. In een gesprek met BBC bevestigde Donna Langley van de filmstudio Universal Filmed Entertainment Group namelijk dat er hard aan die aankomende film gewerkt wordt.

Ruimtewandeling

Ze gaf ook iets meer details vrij over de plannen rond de ruimtefilm van Cruise. Zo zou het verhaal zich grotendeels op de aarde afspelen, maar zal Tom Cruise wel naar het ISS gaan voor enkele scènes aan het slot van de film. Daar wil de filmstudio niet enkel in het ruimtestation filmen, maar ook erbuiten. Het is namelijk de bedoeling dat Tom Cruise de eerste niet-astronaut wordt die een ruimtewandeling maakt. Wanneer de opnames zullen beginnen, is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...