Ruimtefilm van Tom Cruise krijgt lanceringsdatum: in oktober 2021 naar ISS

De eerste échte ruimtefilm opgenomen in de ruimte zit er wel degelijk aan te komen. Tom Cruise vertrekt daarvoor met regisseur Doug Liman naar het Internationaal ruimtestation (ISS). Die lancering staat gepland voor oktober 2021.

Er zijn al tientallen, zo niet honderden ruimtefilms gemaakt, waaronder enkele pareltjes zoals Gravity en Interstellar. Maar een film die echt opgenomen is in de ruimte is er nog niet.

Tom Cruise hoopt daar in de nabije toekomst verandering in te brengen. Begin mei lekte uit dat de acteur met het commerciële ruimtebedrijf SpaceX van Elon Musk en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plannen had om een film op te nemen in het Internationaal ruimtestation (ISS). Kort daarna raakte bekend dat het project zelfs al een regisseur heeft. Doug Liman (The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith en Edge of Tomorrow) zal die rol op zich nemen.

Crew Dragon van SpaceX

Het Twitteraccount Space Shuttle Almanac, dat gegevens over alle geplande ruimtereizen verzamelt, meldt nu dat er ook al een datum is waarop Tom Cruise en Doug Liman naar de ruimte gaan. Het account weet dat naar eigen zeggen uit een betrouwbare bron.

De reis van Cruise en Liman naar het ISS zou gepland staan in oktober 2021. Daarbij zouden ze gebruik maken de Crew Dragon van SpaceX. Het duo zal begeleid worden door Michael López-Alegría, een zeer ervaren Amerikaanse astronaut. Er is ook nog een vierde plaats voorzien op de vlucht. Vermoedelijk zal die ingevuld worden door een extra acteur of actrice of eventueel een lid van de cast van de geplande film.

Meer
Lees meer...