VRT MAX komt met livestream waarbij je samen met ‘lofi Marcske’ kan studeren

De examens komen er weer aan en daar wil nu ook VRT bij helpen. Zij komen namelijk opnieuw met een livestream op YouTube waarbij je samen met Marc uit FC De Kampioenen kan studeren. Het gaat om een livestream met een geanimeerde versie van het personage, volledig gebaseerd op de bekende Lofi Girl.

Tijdens de examens zoeken heel wat studenten studiemaatjes. Dat doen ze door samen via Discord of facetime te studeren, maar even goed door gewoon een livestream op YouTube op te zetten. Daarbij gaat het vaak om een doorlopende livestream waarbij ze een geanimeerd personage non-stop zien studeren.

Het bekendste voorbeeld daarbij is Lofi Girl. Die livestream op YouTube bestaat al enkele jaren en is wereldwijd bekend. Daarop zie je een jonge vrouw studeren op lofi hiphopmuziek. Ondertussen zijn er al heel wat varianten van Lofi Girl verschenen, denk daarbij maar aan Synthwave Boy.

FC De Kampioenen

Maar nu is dus ook VRT terug met hun versie van Lofi Girl. Het gaat om Lofi FC De Kampioenen waarbij je een geanimeerde versie van het personage Marcske ziet studeren. Achter hem, net zoals bij andere bekende voorbeelden, zie je een raam dat uitkijkt op de rest van het dorp.

Leuke extraatjes zijn de koude chocomelk op de achtergrond en het feit dat hij in de studio van de bekende Radio Hallo zit. Daar staat onder andere een plaat van The Championettes en hangt een poster van Niels Destadsbader. Net zoals bij Lofi Girl gaat het ook bij deze livestream, die dus zonder stoppen doorloopt, om hiphopmuziek. Het is nog niet bekend wanneer de livestream zal stoppen, maar voor nu kunnen studenten dus volop gebruik maken van hun nieuwe studiemaatje.

Meer
Lees meer...