Waarom ook de Kempen de onafhankelijkheid moet uitroepen

Als die Schotten het mogen, dan wij ook. Het is tijd voor de Onafhankelijke Staat Kempen. Waarom? Wel, WAAROM NIET? En bovendien, hier zijn 15 redenen waarom een Onafhankelijke Staat Kempen een groot succes zou zijn.

1. We zijn meteen een kernmacht. En dus een grootmacht.

In Dessel en omstreken zit genoeg kernafval in de grond en in hangars opgeslagen. Decreet 1 van het nieuw geïnstalleerde Kempense parlement omhelst de nationalisatie van ondermeer Belgoprocess en het SCK en de onmiddellijke stopzetting van de ontmanteling van Belgonucleaire en FBFC.

In de vorm van den Bilal, nu nog uitbater van een nachtwinkel te Mol-Donk doch ooit gaan lopen in Pakistan waar hij werkte als nucleair fysicus, hebben we ook onze eigen Oppenheimer gevonden die onze eerste atoombom zal maken.

Wie durft ons dan nog aanvallen? De Kempen treedt hiermee toe tot het selecte gezelschap van landen met een nucleair arsenaal. Naast ondermeer de VS, Rusland en China. 

2. Geen stroompannes. Ever. 

BR2 of Belgian Reactor 2 in het SCK in Mol is één van de krachtigste onderzoeksreactoren ter wereld. Hij heeft een vermogen van 125 MW. Genoeg om 150.000 huishoudens van stroom te voorzien na de nationalisatie. Bovendien voorziet de reactor in zowat 30 % van de wereldwijde productie van radio-isotopen. Kassa, kassa.

3. De hoofdstad wordt Mol.

De enige plek die behoort tot zowel de Noorderkempen als de Zuiderkempen. In Turnhout gaan ze wellicht niet blij zijn met dit nieuws, maar Decreet 2 van het nieuw geïnstalleerde Kempense parlement voorziet in de “schenking van Turnhout aan Nederland”. Een uitgekiende diplomatieke zet, een zoenoffer aan onze nieuwe grote handelspartner (en dan zijn we er ineens van af).

4. Drie parlementen.

Eentje voor de Noorderkempen, eentje voor de Zuiderkempen en eentje om het af te leren.

5. Eén keizer:

Herentals mag de eerste keizer leveren, in de vorm van Rik Van Looy, die als Keizer van Herentals al ervaring heeft en die “door de band een mens is waar zinnige praat uitkomt maar die niet te veel noten op zijn zang heeft.”

6. Arendonk wordt een taalfaciliteitengemeente.

Omdat niemand die mensen verstaat.

7. We hebben al een internationale luchthaven.

Balen-Keiheuvel. 

8. Een flexibele agrarische sector.

Met een centrale ligging vlakbij Nederland en Duitsland, de toegankelijkheid aan goedkope energie, de aanwezigheid van extensieve serreteelt. Het biedt perspectieven.

9. Een eigen munteenheid.

De drankbonnen van de Graspop Metal Meeting. De koers is vastgelegd op 2,5 euro per stuk. Om de werking van de Onafhankelijke Staat Kempen te financieren kunnen onderdanen investeren in boozebags.

10. Wereldvermaarde toeristische attracties. Zoals:

De Kempense MEREN, het Zilvermeer.

11. De Lilse BERGEN ook.

12. BOBBEJAANLAND.

13. Het enige rond punt mét verkeerslichten ter wereld.

In Geel. De bedenker zal door de jonge Onafhankelijke Staat Kempen opgespoord en terechtgesteld worden wegens misdaden tegen de mensheid.

14. We hebben Janssen Pharmaceutica én controleren de markt van ondermeer imodium.

Het land dat ons het leven zuur maakt zal niet van de WC geraken.

15. Omdat wij anders zijn.