Wat zijn Orbeez en waarom willen alle volwassenen er eigenlijk ook mee spelen

Wat zijn Orbeez en waarom willen alle volwassenen er eigenlijk ook mee spelen

Als je kinderen hebt, of je surft gewoon veel rond op het net, dan heb je misschien Orbeez al eens gezin: hét kinderspeelgoed van het moment. Zeker met de zomer in aantocht zijn de wannabe-waterballonnetjes dé hype van het moment, maar wat kan je er eigenlijk mee, en moet je je schamen als je er als volwassene eigenlijk ook gewoon een zwembad mee wil vullen? Spoiler alert: nee op het laatste.

Neem het van ons aan: deze zomer zie je overal Orbeez, de natte, kleffe, waterballon-achtige bolletjes waar je quasi alles mee kan doen. Je kan er waterpistolen mee vullen, je kan er je bloempotten mee decoreren en vooral: je kan er je zwembad mee laten vollopen. Resultaat: een massa die zo lollig is om mee te spelen dat zelfs je hand er gewoon laten inglijden behoorlijk therapeutisch is. En, het is spotgoedkoop.

Maar wat zijn Orbeez nu juist? ’t Zijn opblaasbolletjes van polymeer, dezelfde soort die ook in bijvoorbeeld luiers zitten. Ze absorberen dus allerlei soorten vloeistof, maar in dit geval is ’t de bedoeling dat ze door water groter worden. Daarna zijn ze ongeveer even verslavend als kinetisch zand, klei of een tamagotchi. Je kan de bolletjes eerst een paar uur zien groeien, een beetje zoals wachten tot je download volledig is. Daarna kan je ze bingen.

En wat kan je er allemaal mee doen? Sta ons toe om een paar voorbeeldjes te geven, een zwembad vullen bijvoorbeeld

Shutterstock

Of gewoon de badkamer. Niet het bad, de badKAMER

Ze in twee snijden met een gloeiend heet mes … blijkt dat ze steviger zijn dan je denkt

Jullie al gefascineerd? Wij alleszins wel. 😉 Blijft de hamvraag: kan je ze met vodka vullen?

Gesponsorde artikelen