WhatsApp werkt aan feature die het beluisteren van voice messages eenvoudiger maakt

Voice messages versturen via WhatsApp wordt steeds populairder. Moederbedrijf Meta is daarom bezig met bètatesten die die functie praktischer moeten maken. Het gaat om systeem dat het voor gebruikers mogelijk maakt om versneld naar berichten te luisteren.

Ondanks kritiek op hun privacybeleid en gebruiksvoorwaarden blijft WhatsApp een van de meest gebruikte berichtenapps. Meta werkt de laatste tijd dan ook hard aan het toevoegen van nieuwe features aan zijn applicatie. Zo heb je sinds enige tijd meer tijd om berichten te verwijderen, kan je voor specifieke mensen verbergen wanneer je online bent en is het mogelijk om ongemerkt groepschats te verlaten.

Naast het versturen van tekstberichten is het sturen van voice messages de laatste tijd zeer populair geworden. Iedere dag worden via WhatsApp zo’n 7 miljard spraakberichten over en weer verstuurd wereldwijd.

Versneld luisteren

Om die vele gebruikers het leven makkelijker te maken, test WhatsApp nu een nieuwe feature uit. Dat blijkt uit een analyse door de blog WEBetaInfo van de meest recente bètaversie voor de Windows desktopversie van WhatsApp. Daarin is het mogelijk om spraakbericht versneld te laten afspelen. Dat kan voorlopig aan 1,5x of 2x keer de gewone snelheid. Een gelijkaardige functie bestaat op dit moment onder andere al bij Spotify en YouTube en wordt daar vaak gebruikt door luisteraars van podcasts.

Of en op welke manier die nieuwe functie beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers van WhatsApp is nog niet duidelijk. Ook is er nog geen nieuws of er plannen zijn om de mogelijkheid om sneller naar voice messages te luisteren ook naar de mobiele versie van WhatsApp zal komen.

Meer
Lees meer...