‘Wicked’: Maak kennis met Ariana Grande als Glinda

De populaire musical Wicked is binnenkort eindelijk te zien op het witte doek. In die langverwachte verfilming zal Ariana Grande een van de hoofdrollen spelen als Glinda Upland. En daarvan zijn nu nieuwe beelden gedeeld.

Wicked is al meer dan twintig jaar een van de populairste musicals ter wereld. Dat bekend verhaal wordt nu in twee delen verfilmd en daarvan verschijnt het eerste deel eind november in de cinema. Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid) is daarvoor aangesteld als producer en Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) als regisseur.

Elphaba en Glinda

Het verhaal van Wicked gaat over Elphaba Thropp, gespeeld Emmy-, Grammy- en Tony-winnares Cynthia Erivo, en Glinda Upland, gespeeld door de meervoudig Grammy-winnares Ariana Grande. Elphaba is een jonge vrouw die zich onzeker voelt door haar opvallende groene huidskleur. Bovendien bezit ze een grote kracht die ze nog in zichzelf moet ontdekken en leren controleren. Glinda is dan weer een populaire, geprivilegieerde en ambitieuze jonge vrouw, die probeert te achterhalen wie ze wil zijn in het leven.

De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz. Glinda en Elphaba vormen een onverwachte, maar hechte vriendschap. Hun band wordt op de proef gesteld na een ontmoeting met de Wizard of Oz, waarna ze elk hun eigen pad kiezen. Terwijl Glinda toegeeft aan de verleidingen van macht en populariteit, blijft Elphaba trouw aan haar idealen, met ingrijpende en onverwachte gevolgen voor haar toekomst. Het duo zal uiteindelijk bekend worden in Oz als Glinda the Good Witch en de Wicked Witch of the West.

Het voorbije jaar deelde Universal Pictures al verschillende teasersfoto’s en zelfs een volledige trailer van Wicked. Nu is er weer een nieuwe teaser vrijgegeven en die focust volledig op Glinda.

Wicked is vanaf 4 december te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...