‘Wicked’ lost eerste officiële foto’s van personages en kostuums

In november kunnen fans van Wicked eindelijk in de bioscoop terecht voor de verfilming van de musical. Althans, voor het eerste deel, want op het tweede deel zal het langer wachten zijn. Naar de film wordt al lang uitgekeken en na een eerste teaser, werden nu ook enkele foto’s van de personages gedeeld. Daarop zien we onder andere Ariana Grande, Cynthia Erivo en Jonathan Bailey alvast schitteren.

De bekende musical Wicked komt eind dit jaar in filmversie uit in de zalen. In eerste instantie zou het om één lange film gaan, maar uiteindelijk hebben de makers beslist om het verhaal in twee delen te releasen. Daarvan komt het eerst deel in november 2024 uit. Het tweede deel volgt in 2025.

Verfilmd

Wicked is een soort prequel op het bekende verhaal van The Wizard of Oz. Het volgt de jarenlange vriendschap tussen Elphaba, The Wicked Witch (Cynthia Erivo) en Glinda, The Good Witch (Ariana Grande). Naast hen is er ook nog een grote rol weggelegd voor het personage Fiyero (Jonathan Bailey).

Een tijdje geleden loste Universal Pictures al een eerste teaser. Daarin zagen ze al kort de aankomst van Elphaba in Oz. Daar wordt ze eerst gezien als gevaar, maar het wordt ook al snel duidelijk dat ze daar niet zelf voor kiest. Ze leert Glinda beter kennen en vindt zo haar weg naar de titel van Wicked Witch of the West. Ook de bekende hit Defying Gravity was al kort te horen.

Eerste foto’s

Ondertussen zijn we alweer een maand verder en gaat de promo door. Zo kwam Vanity Fair vandaag met exclusieve foto’s van de volledige cast in kostuum. Het gaat daarbij om foto’s van natuurlijk Cynthia Erivo als Elphaba en Ariana Grande als Glinda, maar ook Michelle Yeoh (Madame Morrible), Jonathan Bailey (Fiyero), Ethan Slater (Boq), Bowen Yang (Pfannee), Jeff Goldblum (Wizard), Marissa Bode (Nessarose) en Bronwyn James (ShenShen) zijn op de foto’s in hun kostuum te zien.

Wicked deel 1 verschijnt op 27 november in de zalen.

Meer
Lees meer...