‘Bridgerton’-acteur Jonathan Bailey krijgt rol in musicalfilm ‘Wicked’

Broadway meets Bridgerton! Acteur Jonathan Bailey is gecast in de musicalfilm Wicked. Hij zal er de rol van Fiyero spelen naast o.a. Ariana Grande en Cynthia Erivo. Bailey is vooral bekend door zijn rol als Anthony Bridgerton in de serie Bridgerton, maar heeft daarnaast ook al heel wat musicalervaring. Wicked zal in twee delen verschijnen, waarvan we het eerste rond de kerstperiode van 2024 kunnen verwachten.

Goed nieuws voor de fans van Bridgerton-acteur Jonathan Bailey, want de Brit heeft een filmrol te pakken. En niet zomaar een, want de acteur zal naast Ariana Grande schitteren in de film Wicked. Die film is volledig gebaseerd op de populaire musical over heksen Elphaba en Glinda en is een soort prequel op The Wizard of Oz. Op de release is het nog even wachten.

Verfilmd

Wie iets van musical kent, die weet dat Wicked al jarenlang bij de grote klassiekers uit de musicalwereld hoort. Maar in tegenstelling tot The Phantom of the Opera, Dear Evan Hansen en Les Misérables, had de voorstelling nog geen filmversie. Die komt er nu wel aan en zal geregisseerd worden door Crazy Rich Asians-regisseur Jon M. Chu. Hij maakte eerder ook al de filmversie van In the Heights.

Wicked is een soort prequel op het bekende verhaal van The Wizard of Oz. Het volgt de jarenlange vriendschap tussen Elphaba, the Wicked Witch (Cynthia Erivo) en Glinda, the good witch (Ariana Grande). Naast hen is er ook nog een grote rol weggelegd voor het personage Fiyero. En daarvoor is nu ook een acteur gevonden.

Fiyero

Fiyero is de grote love interest uit het verhaal. Verschillende bronnen probeerden al een tijdje te achterhalen wie die rol zou spelen, tot er gisteren geruchten verspreid werden over acteur Jonathan Bailey. Bailey is vooral bekend door zijn rol als Anthony in de serie Bridgerton, maar heeft daarnaast ook musicalervaring opgedaan in de West End in Londen. Daar speelde hij o.a. mee in Les Misérables, Company en The Last Five Years.

De geruchten werden gisteren uiteindelijk bevestigd door regisseur Jon M. Chu. “Hij is perfect, ze zijn perfect. Ze gaan samen perfect zijn. Ik ben te opgewekt om nu alsof te doen dat dit niet aan het gebeuren is. We hebben een Fiyero!”, schrijft hij op Twitter bij een foto van Bailey.

Bekijk hier een video van Bailey die een song uit The Last Five Years brengt:

Wicked zou in twee delen verschijnen in december 2024 en 2025.

Meer
Lees meer...