‘Wicked’ komt in november in de zalen, eerste teaser nu te zien

Unlimited! De eerste beelden van Wicked zijn vannacht tijdens de Super Bowl in Las Vegas op de wereld losgelaten. Daarin zien we alvast Cynthia Erivo als Elphaba en zangeres Ariana Grande als Glinda. De film komt in de week van Thanksgiving, dus bij ons op 27 november, uit in de zalen.

De bekende musical Wicked komt eind dit jaar in filmversie uit in de zalen. In eerste instantie zou het om één lange film gaan, maar uiteindelijk hebben de makers beslist om het verhaal in twee delen te releasen. Daarvan komt het eerst deel dit jaar nog uit. Het tweede deel volgt in 2025.

Wicked

Wie iets van musical kent, die weet dat Wicked al jarenlang bij de grote klassiekers uit de musicalwereld hoort. Maar in tegenstelling tot The Phantom of the OperaDear Evan Hansen en Les Misérables, had de voorstelling nog geen filmversie. Die komt er nu wel aan en zal geregisseerd worden door Crazy Rich Asians-regisseur Jon M. Chu. Hij maakte eerder ook al de filmversie van In the Heights.

Wicked is een soort prequel op het bekende verhaal van The Wizard of Oz. Het volgt de jarenlange vriendschap tussen Elphaba, the Wicked Witch (Cynthia Erivo) en Glinda, The Good Witch (Ariana Grande). Naast hen is er ook nog een grote rol weggelegd voor het personage Fiyero (Jonathan Bailey).

Eerste teaser

Tijdens de Super Bowl werden er naar goede gewoonte opnieuw heel wat nieuwe trailers getoond. Zo verschenen er beelden van de nieuwe Deadpool-film en ook heel wat interessante reclamespotjes. Ook van Wicked was de eerste teaser te zien. Daarbij kregen fans ook al een stukje uit de bekende song Defying Gravity te horen.

In de teaser zien we de aankomst van Elphaba in Oz. Daar wordt ze eerst gezien als gevaar, maar het wordt ook al snel duidelijk dat ze daar niet zelf voor kiest. Ze leert Glinda beter kennen en vindt zo haar weg naar de titel van Wicked Witch of the West.

Bekijk de teaser van Wicked hier:

Wicked deel 1 verschijnt op 27 november in de zalen.

Meer
Lees meer...