Wie is Michèle Cuvelier? De StuBru-presentatrice in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Wie is Michèle Cuvelier? De StuBru-presentatrice in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier neemt het in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op tegen Julie Colpaert en Tourist LeMC. Nog nooit van gehoord? Hiervan ken je Michèle Cuvelier.

Michèle Cuvelier is 26 jaar en werd bekend als presentatrice van het muziekprogramma Zender op Studio Brussel. Het programma wordt elke avond van maandag tot donderdag uitgezonden. In Zender komt een brede waaier aan muziekgenres aan bod, van rock en pop tot hiphop en zelfs EDM. Niet alleen gevestigde namen komen aan bod, maar ook lokaal talent kan met een beetje geluk rekenen op airplay.

Best Kept Secret

Cuvelier gaat vaak in gesprek met artiesten en luisteraars en staat bekend om haar doortastende vragen. Haar ervaring deed ze op als festivalreporter. Bovendien is haar uitspraak van Frans en Engels bijna niet te onderscheiden van dat van locals.

Het favoriete festival van Cuvelier is Best Kept Secret. “Hele fijne sfeer, zalige line-up, een overload aan speciale eetkraampjes”, zei ze daarover ooit in Knack Weekend. “En je kan met je voeten in het zand bij zonsondergang aan een meer kijken naar Arctic Monkeys of The National: what’s not to like?”

(Onze review van The National op Best Kept Secret lees je hier.)

Alleen reizen

Ook met alleen op reis gaan, heeft Cuvelier ervaring.

Dat deed ze voor het eerst toen ze 21 was naar Lissabon. Toch houdt ze het meest van reizen in gezelschap. Dat zei ze aan Knack: “Maar pas op, alleen reizen is ook handig. Eindelijk boeken die je kan uitlezen. En de sociale angst die je overwint om alleen op restaurant te gaan, is ook iets waard.”

Geen sportvragen please

Wij zijn alvast benieuwd of Michèle Cuvelier veel goede antwoorden zal geven in De Slimste Mens ter Wereld.

Dat ze over muziek veel weet, staat als een paal boven water, maar ze verklaarde al dat ze hoopt op zo weinig mogelijk sportvragen.

Wel zijn we vrij zeker dat ze rustig zal blijven tijdens de uitzendingen. “Echte perfectionisten blijven weg van de radio, waar je nul controle hebt”, zei Cuvelier ooit aan Knack. “Het bericht dat Prince overleden was, liep bijvoorbeeld vijf minuten voor mijn show binnen: dat is het toppunt van controleverlies maar tegelijk de grootste kick. Ik streef dus iets na dat ik eigenlijk niet wil. Want ik wil helemaal geen rustige, voorspelbare job, of een relatie die lekker voortkabbelt. Perfectie is dodelijk saai. Gelukkig heb ik een zekere flair voor drama.”

Good luck, Michèle!

Gesponsorde artikelen