WK in Qatar: Japanse fans kuisen stadion op na stuntzege tegen Duitsland

Japan zorgde woensdagmiddag op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar voor de tweede stuntzege van het toernooi. De Japanse fans vierden die overwinning uiteraard uitbundig, maar waren vlak daarna weer hun gedisciplineerde zelve. Na de match besloten ze zelfs traditiegewijs om de tribunes van het Khalifa International Stadium eigenhandig op te kuisen.

De 1-2-zege van Japan tegen Duitsland was misschien net iets minder onverwachts als de gigantische stuntzege van Saudi-Arabië dinsdag tegen Argentinië. Toch zullen maar weinig voetbalfans een overwinning van Japan hebben voorspeld. In eigen land werd de 1-2 dan ook (kortstondig) uitbundig gevierd en ook in het stadion was er grote vreugde bij de Japanse fans.

Kort daarna toonde een deel van hen echter hun voorbeeldige discipline en begonnen ze spontaan de tribunes van het Khalifa International Stadium in Al Rayyan op te ruimen. De Japanse fans gingen rond met blauwe zakken en verzamelden al het achtergebleven afval. Op sociale media werden al snel heel wat foto’s van de opruimende fans gedeeld met de nodige lofbetuigingen.

Traditie

Voor trouwe voetbalkijkers is de actie van de Japanse fans geen verrassing. Zij verzamelden de afgelopen jaren namelijk een reputatie met het opkuisen van voetbalstadions na wedstrijden. Zelfs op het huidige WK in Qatar lieten ze zich eerder al van hun beste kant zien. Zo waren er tijdens de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador (0-2) blijkbaar ook heel wat Japanse fans in het stadion. En ook toen begonnen die na affluiten spontaan op te kuisen.

Meer
Lees meer...