De ‘wolf cut’ is razend populair op TikTok: Zo knip je hem zelf

Elke week duikt er wel een nieuwe trend op op TikTok en op dit moment is het een nieuwe haarstijl en de schijnbaar makkelijke manier om hem te knippen. Duizenden mensen probeerden het al uit en meestal is het eindresultaat een succes.

Als je tegenwoordig mee wil zijn met de cool kids van Generation Z dan moet je jezelf een wolf cut aanmeten. Sinds Billie Eilish met de haarstijl verscheen, probeerden heel wat anderen deze te imiteren. Zo ontstond er zelfs een heuse TikTok-trend waarbij mensen hun haar knippen in de snit.

De wolf cut

De populaire wolf cut is eigenlijk een stijl met heel veel laagjes, waarbij de stukken vooraan je gezicht heel wat korter zijn dan achteraan. Een soort moderne mullet/nektapijt, zou je dus kunnen stellen.

Voor de durvers: de haarstijl is makkelijk zelf te knippen. Alles wat je nodig hebt, is een schaar (liefst een kapperschaar) en een elastiek. Je moet al je haar in een hoge paardenstaart doen. Daarna trek je al je haar samen omhoog en knip je dan een rechte lijn. Daardoor krijg je de laagjes die de snit heeft. Wanneer je klaar bent met the big chop, kan je het best nog een beetje bijwerken zodat de lijnen minder hard zijn. Of als je zeker wil zijn dat het er goed uitziet, kan je natuurlijk ook gewoon naar de kapper gaan en de snit vragen.

Deze mensen probeerden de wolf cut al op TikTok:

@yagirll_sienna

I did it, and I love it##greenscreen ##greenscreenvideo ##fyp ##fypシ ##hair##wolfcut##mullet

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo
@lu.gzd

Obsessed ? ##mullet ##mulletchange ##wolfcut ##hair ##haircut

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Voor lang haar kan je je haar ook drie keer knippen zoals deze TikTokker demonstreert:

@itslelooo

DO IT GIRLIES ##wolfcut ##hair ##cut ##fyp ##TWDSurvivalChallenge ##MaxPlumpJump

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Deze techniek werkt ook voor wie krullen heeft:

@_jeylin3

it turned out better then I expected ##fyp ##wolfcut ##viral ##trending ##fypツ

♬ Castaways – The Backyardigans
Meer
Lees meer...