Kanye ‘Ye’ West teaset met mysterieuze aankondiging ontwerp van auto in schuimrubber

Kanye ‘Ye’ West is al lang niet meer enkel een rapper, maar manifesteert zich de laatste jaren steeds meer als ondernemer. Om zich daarbij te helpen, stelde Ye de legendarische sneakerontwerper Steven Smith aan als Head of Industrial Design bij Donda. Het eerste project dat bij die aankondiging geteased werd, is een opvallend ontwerp van een auto uit schuimrubber.

Steven Smith is een van de meest iconische sneakerontwerpers ter wereld. Al sinds 1986 maakt ‘The Godfather of Sneakers‘ voor verschillende grote merken razend populaire schoenen. In 2016 begon zijn samenwerking met Kanye West voor de Adidas Yeezy-lijn. Smith zou daarvoor onder andere de Yeezy Boost 700 Wave Runner en de Yeezy Powerphase ontwerpen.

Steven Smith, Head of Industrial Design bij Donda

Tot voor kort was zijn officiële titel dan ook executive designer bij Yeezy. Maar nu heeft Steven Smith een nieuwe, belangrijkere functie gekregen binnen het steeds groter wordende zakenimperium van Ye. De ontwerper is namelijk aangesteld als Head of Industrial Design bij Donda. Daarbij zal hij zich niet meer enkel richten op sneakers, maar ook op onder andere meubels en dus ook wagens.

“Ik ben vereerd om onze gedeelde visie op de toekomst te mogen helpen creëren”, zei Smith in een verklaring aan de website Complex. “West is een van de meest inspirerende creatievelingen waarmee ik ooit heb gewerkt.”

Donda Foam Vehicle

Samen met de bekendmaking van de promotie van Steven Smith lanceerde Donda ook een ontwerpconcept voor een auto. Het voertuig ziet er volledig zwart uit met grote opvallende wielen. Onder het ontwerp valt te lezen dat het gaat over een ‘Donda Foam Vehicle’. “Geconceptualiseerd, ontworpen en gefabriceerd in de Verenigde Staten. Amen“, staat er verder nog op de post op sociale media.

Hoe concreet de plannen van Ye en zijn bedrijf Donda voor een auto zijn, is niet bekend. Veel volgers speculeren wel al over een mogelijke samenwerking met Tesla. Elon Musk en Ye zijn namelijk al langer goede vrienden.

Meer
Lees meer...