‘Young Wallander’ krijgt een tweede seizoen op Netflix

De Zweeds-Britse Netflixreeks Young Wallander krijgt een tweede seizoen. Dat laat Deadline weten, maar is voorlopig nog niet officieel bevestigd door de streamingdienst. De makers zouden al druk bezig zijn aan het script voor het tweede deel.

Fans van Scandinavische crimereeksen hebben opnieuw iets om naar uit te kijken. Want het populaire Young Wallander krijgt een tweede seizoen op Netflix.

Young Wallander

Het eerste seizoen van Young Wallander verscheen op 3 september 2020 op Netflix en het werd meteen eens schot in de roos voor de streamingdienst. De Zweeds-Britse crimereeks is gebaseerd op de misdaadromans van de Zweedse auteur Henning Mankell, maar speelt zich af in het heden.

De romans werden eerder al herwerkt tot een crimereeks. Eerst in een Zweedse versie en vervolgens ook in een Britse. In beide reeksen kregen we de doorwinterde detective Kurt Wallander te zien. Maar in Young Wallander gaat het om een jongere Wallander die zijn eerste stapjes zet in de wereld van de misdaadbestrijding. Het gaat hierbij om een Zweedse-Britse reeks. Zo is de hoofdrol weggelegd voor de Zweed Adam Pålsson.

Tweede seizoen

Na het succesvolle eerste seizoen was het natuurlijk uitkijken naar het tweede seizoen van de reeks. En dat is nu bevestigd. Zo weet Deadline dat de makers van de reeks al aan het schrijven zijn aan het tweede seizoen van Young Wallander.

Het is nog niet geweten wanneer dat tweede seizoen zou verschijnen, maar we mogen het waarschijnlijk in de loop van 2021 verwachten op Netflix.


Het tweede seizoen zal waarschijnlijk in 2021 te zien zijn.

Meer
Lees meer...