Youngseo verlaat I’LL-IT voor debuut van de K-popgroep

Enkele maanden geleden kwamen we te weten wie de zes leden van de nieuwe K-popgroep I’LL-IT zouden worden. Het ging om de zes meisjes die de wedstrijd R U Next? wonnen. De groep zal later dit jaar haar debuut maken, maar dat zal met vijf leden zijn in plaats van met zes. Youngseo besloot namelijk om de groep te verlaten.

Afgelopen zomer gingen het label HYBE en de zender JTBC met het programma R U Next? op zoek naar de leden voor een nieuwe meidengroep. In verschillende opdrachten namen 22 meisjes het tegen elkaar op om een plekje te veroveren in de nieuwe girlgroup van BELIFT LAB, een van de dochterbedrijven van HYBE. Uiteindelijk werden in de finale zes meisjes gekozen die samen de nieuwe girlgroup I’LL-IT zouden vormen. Het debuut van de groep staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024, maar nu komt BELIFT LAB met opmerkelijk nieuws over de bezetting van de groep.

Youngseo

BELIFT LAB, het agentschap van ENHYPEN en sinds kort ook I’LL-IT, heeft laten weten dat de meidengroep haar debuut zal maken met vijf leden in plaats van zes. Youngseo zal er niet meer bij zijn. De zangeres, die al vroeg in de wedstrijd een van de favorieten was bij R U Next?, heeft in overleg met het agentschap besloten om uit de groep te stappen. Daardoor zal de groep uit vijf leden bestaan.

In het statement benadrukt BELIFT LAB dat de beslissing het gevolg was van uitgebreide en diepgaande gesprekken over de toekomst. “De beslissing werd met wederzijdse toestemming gemaakt, na zorgvuldig overleg waarbij we de wensen van de artiest respecteerden.”

I’LL-IT zal daardoor bestaan uit de vijf leden: Yunah, Minju, Moka, Wonhee en Iroha. Hun debuut staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Meer
Lees meer...