K-popshow ‘R U Next?’ zit erop: Dit zijn de leden van de nieuwe meidengroep van HYBE

HYBE, het label waaronder onder andere BTS, TXT, LE SSERAFIM en NewJeans te vinden zijn, startte recent de zoektocht naar een nieuwe meidengroep. De groep werd gevormd in het programma R U Next? waarvan de laatste aflevering vandaag te zien was. Daarin werden de zes leden van de nieuwe groep I’LL-IT bekendgemaakt.

HYBE is een K-popgroep rijker. In het programma R U Next? werd de afgelopen weken gezocht naar een nieuwe meidengroep. Vanaf het begin was duidelijk dat het zou gaan om een groep met zes leden en die zijn nu bekend.

I’LL-IT

R U Next? was een samenwerking van HYBE met de Zuid-Koreaanse zender JTBC. Het programma kon gezien worden als de vrouwelijke tegenhanger van I-LAND, de talentenjacht waarin de boygroup ENHYPEN gevormd werd in 2020.

In de finale van R U Next? werd eerst de naam van de groep bekendgemaakt. Die werd I’LL-IT, wat een afkorting is van “I Will Be It”. I’LL-IT wordt dan ook de eerste meidengroep van Belift Lab en de derde meidengroep die haar debuut zal maken onder een sublabel van HYBE, na LE SSERAFIM (Pledis) en NewJeans (ADOR).

De leden van de groep zijn Yunah (19), Minju (19), Moka (18), Youngseo (17), Wonhee (16) en Iroha (15). Het gaat om vier Koreaanse leden (Yunah, Minju, Yeongseo en Wonhee) en twee Japanse (Moka en Iroha).

Kritiek

Veel fans haakten vorige week al af nadat topfavorieten Chanelle en Jihyun net voor de finale naar huis werden gestuurd. Dit zorgde er al voor dat R U Next? op alle socialemediakanalen massaal volgers verloor. En ook nu reageren veel kijkers teleurgesteld omdat favorieten Jiwoo en Jeemin, die tijdens de hele wedstrijd gezien werden als de meest getalenteerde kandidaten, het niet haalden.

Meer
Lees meer...