K-popgroep LE SSERAFIM krijgt documentaire waaruit Ga-ram vakkundig werd weggewerkt

LE SSERAFIM maakte haar debuut nog maar in mei van dit jaar, maar nu komt er al een documentaire over de vijfkoppige K-popgroep. In de documentaire, die de naam The World Is My Oyster kreeg, worden de meisjes gevolgd tijdens de voorbereidingen op hun debuut en hun eerste maanden als K-popgroep.

Sommige artiesten maken na een tiental jaren een documentaire over hun carrière. Maar K-popgroep LE SSERAFIM laat er geen gras over groeien en pakt al meteen, amper vier maanden na haar debuut, uit met een documentaire. Daarin zullen we meer te zien krijgen van de voorbereidingen van de groep.

The World Is My Oyster

LE SSERAFIM is een bijzondere K-popgroep. Van de vijf leden zijn er twee die eerder al hun debuut maakten in K-pop. Sakura en Kim Chae-won maakten tot vorig jaar namelijk deel uit van Iz*One. Die groep werd gevormd in het programma Produce48. Huh Yun-jin valt op haar beurt dan weer op omdat ze een klassiek geschoolde zangeres is. Ook zij nam deel aan Produce48, maar schopte het niet tot de groep. Kazuha werd dan weer gevonden in Amsterdam. Daar volgde ze les aan de prestigieuze Nationale Balletacademie. De 15-jarige Eunchae vervolledigt de groep.

Naast de vijf leden van LE SSERAFIM krijgen we in de trailer onder andere ook al Bang Si-hyuk te zien. Bang richtte in 2005 Big Hit Entertainment op. Dat kleine agentschap kon hij, vooral door het succes van BTS, uitbouwen tot een van de grootste bedrijven in Zuid-Korea. Ondertussen werd Big Hit Entertainment omgedoopt tot HYBE LABELS, waarbij Big Hit Music een dochterbedrijf werd. Een ander dochterbedrijf is Source Music, een agentschap dat al sinds 2009 bestaat en in 2019 onderdeel werd van HYBE.

De documentaire verschijnt op zaterdag 17 september 2022. Precies één maand later, op maandag 17 oktober, zal LE SSERAFIM haar eerste comeback maken.

Geen spoor van Ga-ram

Het debuut van LE SSERAFIM verliep niet helemaal vlekkeloos. Vanaf het moment waarop de leden bekend werden gemaakt, kwamen er verhalen over Kim Ga-ram bovendrijven. De 16-jarige zangeres zou op school namelijk klasgenoten gepest hebben. Doordat deze beschuldigingen bleven aanhouden, werd Kim Ga-ram al na twee weken op non-actief gezet. Enkele maanden later volgde het nieuws dat ze de groep en het agentschap Source Media definitief verlaten had.

Kim Ga-ram was dus wel aanwezig bij de voorbereidingen op het debuut van LE SSERAFIM en bij de eerste twee weken na hun debuut. Maar wanneer je naar de trailer kijkt, lijkt het alsof de groep nooit een zesde lid heeft gehad. Telkens wanneer de hele groep in beeld is, zijn ze met vijf en ook bij de beelden van de voorbereidingen voor hun debuut lijkt het alsof ze maar met vijf in de dansstudio staan. Wie dus dacht om in de documentaire meer informatie over de zaak rond Ga-ram te krijgen, bergt die hoop maar beter op.

Bekijk hier de trailer voor The World Is My Oyster:

Meer
Lees meer...