Kim Garam (ex-LE SSERAFIM) reageert voor het eerst op vertrek

Kim Ga-ram heeft voor het eerst gereageerd op de controverse rond haar debuut. De 16-jarige zangeres maakte in mei haar debuut met de K-popgroep LE SSERAFIM, maar werd door beschuldigingen van pestgedrag in juli uit de groep gezet. Nadien werd het stil rond Ga-ram. Maar nu heeft ze, via een vriendin, een statement gedeeld op Instagram met haar kant van het verhaal.

Kim Ga-ram maakte in mei 2022 haar debuut als één van de leden van de K-popgroep LE SSERAFIM. Maar al na amper twee weken werd ze op non-actief gezet omdat ze beschuldigd werd van pestgedrag op school. Uiteindelijk verliet ze in juli officieel de groep. Nu reageert ze zelf voor het eerst zelf.

Beschuldigingen van pestgedrag

Toen Kim Ga-ram werd voorgesteld als lid van de nieuwe girlgroup LE SSERAFIM, kwamen er meteen verschillende vermeende klasgenoten met verhalen over hoe ze een pester was. Het ging daarbij over verhalen van de afgelopen jaren, want de 16-jarige Kim Ga-ram gaat nog steeds naar de middelbare school. Source Music ontkende die geruchten meteen en liet weten dat er niets van aan was. Toen kwam een vermeend slachtoffer met bewijsmateriaal op de proppen. Het ging daarbij om een document van de school waar Ga-ram en het slachtoffer les volgden. In dat document werd aangegeven dat Ga-ram het schoolreglement overtreden had en daarvoor de hoogste straf kreeg. De school wilde geen commentaar geven. 

Daarna kwam Source Music met een nieuw statement, waarin het volledige verhaal uit de doeken werd gedaan. Source Music schreef daarbij dat het vermeende slachtoffer, Yoo Eun-soo (een alias), een foto had gemaakt van een klasgenote terwijl ze zich aan het omkleden was. Die foto verspreidde ze vervolgens via sociale media. Het meisje op de foto was een goede vriendin van Kim Ga-ram dus besloot zij op Eun-seo te confronteren. Daarbij kwam het tot een hevige woordenwisseling waarna Kim Ga-ram door de school gestraft werd. 

In datzelfde statement liet Source Music ook weten dat Kim Ga-ram voorlopig op non-actief werd gezet. Ze ondervond namelijk “veel psychologische schade” door de hele kwestie. LE SSERAFIM herverdeelde de zanglijnen en choreografie en trad verder op met vijf leden.

Definitief uit groep

Ondertussen liep achter de schermen wel nog steeds een rechtszaak tussen Yoo Eun-seo en Source Music. Die zaak was aangespannen door het agentschap over wat zij “valse beschuldigingen” aan het adres van Kim Ga-ram noemden. Maar nu is er een beslissing gevallen die doet vermoeden dat Kim Ga-ram dan toch niet onschuldig was. 

Eind juli volgde het nieuws dat het contract van Kim Ga-ram met het agentschap Source Music definitief afgesloten was. Daardoor maakte Kim Ga-ram niet langer deel uit van LE SSERAFIM en gaat de groep met vijf leden verder.

Eerste reactie Kim Ga-ram

De communicatie over de kwestie verliep altijd via het agentschap Source Music. Maar nu heeft ze zelf gereageerd. Ze deed dat met een statement dat een van haar vrienden deelde op Instagram. In het statement deelde ze dat haar debuut maken als K-popster haar grote droom was. “Ik werkte zo hard naar mijn droom toe, maar ik was doodsbang dat mijn verleden deze droom zou verwoesten. Enkel dag begon ik meer en meer te vrezen dat het ook echt zou gebeuren omdat er zo veel beschuldigingen waren.”

Vervolgens ontkent ze dat ze ooit fysiek geweld gebruikte tegen iemand. Daarnaast ontkent Ga-ram ook dat ze van school werd gestuurd. Ze laat ook weten dat ze nooit gerookt of gedronken heeft en nooit iemand gepest of buitengesloten heeft. “Ik was een doodgewone student”, besluit ze. Ze herhaalt het verhaal over haar vriendin die gefotografeerd werd tegen haar wil. “Ik dacht dat ik loyaal was door m’n vriendin te helpen en dacht dat ik het goede deed. Ik had op dat moment niet door hoe serieus de zaak was. Als ik er nu op terug kijk, heb ik onvolwassen gereageerd.”

Op het einde van het statement vertelt Ga-ram dat ze haar droom nog niet opgeborgen heeft. “Ik zal harder werken om verder te komen in de toekomst. Mijn debuut was mogelijk omdat ik hard gevochten heb voor mijn droom. Die twee weken na mijn debuut voelden als een droom voor mij, maar het zal nu een periode zijn in mijn leven die ik nooit zal vergeten.” Tot slot bedankt ze de fans die haar zijn blijven steunen.

Bekijk hier het volledige statement:

Reactie HYBE

HYBE, het overkoepelende label waaronder het agentschap Source Music zit, reageerde kort op het statement van Kim Ga-ram. “Omdat we ons exclusieve contract met Kim Ga-ram beëindigd hebben, hebben we niets te zeggen. Elke opmerking zou ongepast zijn.”

Hoewel sommige fans van Kim Ga-ram hoopten dat ze toch nog zou terugkeren naar LE SSERAFIM als zou blijken dat ze onschuldig is, lijkt het er dus niet op dat dat gaat gebeuren.

Meer
Lees meer...