Tv-zenders VIER, VIJF en ZES worden omgedoopt en krijgen nieuw broertje: Play Zeven

SBS Belgium, dat in handen is van Telenet, zal volgend jaar nog een extra zender lanceren. Het bedrijf heeft nu al de zenders VIER, VIJF en ZES in handen en daar zal nog Play Zeven aan worden toegevoegd.

Volgend jaar krijgen we een gloednieuwe Vlaamse zender: Play Zeven. Je kan het al raden, het wordt de vierde zender van SBS Belgium dat al in het bezit is van de zenders VIER, VIJF en ZES.

Play Zeven

Volgens een goede bron van Het Nieuwsblad komt er dus volgend jaar een extra zender bij in het aanbod. Het zal gaan om een nieuwe zender van SBS Belgium die zich richt op alle Vlamingen. In tegenstelling tot de specifiekere zenders VIJF en ZES, zal het dus opnieuw gaan om een algemene zenders zoals VIER. Wat de precieze insteek wordt van de nieuwe zender is nog niet geweten.

SBS Belgium is sinds 2018 volledig in handen van Telenet. Het telecommunicatiebedrijf nam toen alle aandelen van de andere aandeelhouders van De Vijver Media (het bedrijf boven SBS Belgium) over. Waardoor ook alle zenders in hun bezit kwamen. En nu zal Telenet dus ook meer z’n stempel drukken.

Play Vier, Play Vijf en Play Zes

De nieuwe zender zal dus Play Zeven heten, wat een verwijzing is naar Play van Telenet. Met Play en Play More kan je voor een extra bedrag per maand een digitale catalogus met heel wat films en televisieseries raadplegen. De nieuwe zender krijgt dus ook het woordje Play in de naam om zo de link met Telenet Play duidelijker te maken.

Ook de andere zenders van SBS Belgium zullen volgend jaar omgedoopt worden naar Play Vier, Play Vijf en Play Zes. Maar dit wil niet zeggen dat de zenders enkel beschikbaar zijn voor wie een abonnement op Play van Telenet heeft. De zenders zouden deel uitmaken van het reguliere televisieaanbod en wordt dus geen betaalzender.

Meer
Lees meer...