Left Right
scrollTop top

Zlatan maakt coronafilmpje: “Ik heb het coronavirus verslagen, maar jij bent Zlatan niet”


Zlatan Ibrahimovic
© Zlatan Ibrahimovic – Bron: Isopix

De Italiaanse regio Lombardije heeft voetballer Zlatan Ibrahimovic ingeschakeld om mensen te wijzen op het belang van het volgen van de coronaregels. De Zweedse aanvaller van AC Milan overwon recent zelfs het coronavirus, maar waarschuwt anderen dat zij misschien minder geluk kunnen hebben.

“Het coronavirus heeft mij uitgedaagd en ik won. Maar jij bent geen Zlatan, daag het virus niet uit”, begint Zlatan Ibrahimovic het filmpje dat hij deelde op zijn sociale media. “Gebruik je verstand en respecteer de regels. Houd afstand en draag altijd een mondmasker. We zullen het overwinnen.”

Daarna toont Zlatan op een terras met een indrukwekkend uitzicht zelf nog voor hoe je nu precies een mondmasker moet aandoen. De video kadert in een campagne van de Italiaanse regio Lombardije. Zij waren tijdens de eerste golf in maart een van de eerste en zwaarst getroffen regio’s in Europa. Ook nu stijgt het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames er opnieuw.

Besmetting

Op 24 september raakte bekend dat Ibrahimovic zelf besmet was met het coronavirus. Enkele dagen voordien had de Zweed nog twee doelpunten gescoord in de Italiaanse competitie tegen Bologna. Zlatan zei dan ook dat het virus een slechte keuze had gemaakt door hem uit te dagen.

Toch sukkelde de Zweed lang met Covid-19 want pas op 9 oktober legde hij een negatieve test af en kreeg hij groen licht. Sindsdien knoopte hij wel onmiddelijk weer aan met zijn beste niveau met vier doelpunten in twee competitiewedstrijden.

Bekijk hier het filmpje van Zlatan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755